Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму

Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму

2 Березня 2021
15961
2 Березня 2021
11:59

Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму

15961
В Україні громадянка РФ планувала взяти участь у кінозйомках.
Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму
Україна заборонила в’їзд заслуженій артистці РФ через незаконне відвідування Криму

Державна прикордонна служба України на три роки заборонила в'їзд в Україну актрисі театру і кіно, заслуженій артистці РФ, яка незаконно відвідувала Крим і намагалася в'їхати в Україну через аеропорт «Бориспіль». Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Кіна не буде. Під час оформлення пасажирів з рейсу «Мінськ – Київ» в аеропорту «Бориспіль» прикордонники з’ясували, що громадянка Росії – актриса театру та кіно, заслужена артистка Росії – відвідувала Крим, порушуючи встановлений порядок в’їзду-виїзду», – говориться в повідомленні.

Росіянка пояснила, що на український півострів їздила з приватним візитом навесні 2020 року і потрапила туди авіарейсом. Водночас зафіксовано й інші її візити на окуповану Росією територію України. В Україні вона планувала взяти участь у кінозйомках.

За порушення українського законодавства прикордонники заборонили громадянці Росії в’їзд в Україну терміном на 3 роки, а також притягнули до відповідальності за ст. 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінка вже вибула за межі України зворотним рейсом в Білорусь.

Як повідомило агентству «Інтерфакс-Україна» джерело в Держприкордонслужбі, мова йде про актрису Розу Хайрулліну.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

Скріншот відео: Державна прикордонна служба України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду