Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік

Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік

15 Січня 2021
1758
15 Січня 2021
12:19

Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік

1758
За результатами розгляду звіту президент і Верховна Рада можуть визнати діяльність Нацради незадовільною та звільнити її членів.
Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік
Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік

14 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила свій звіт за 2020 рік. До 1 лютого його передадуть до Верховної Ради та президента України, як це передбачено законом про Нацраду. А також невдовзі оприлюднять на офіційному сайті Нацради.

Нагадаємо, Нацрада щороку до 1 лютого подає звіт про свою діяльність за попередній рік президенту і Верховній Раді. Президент і парламент можуть за результатами розгляду звіту прийняти рішення про незадовільну оцінку діяльності члена (членів) Нацради, призначених ними, та достроково припинити повноваження члена (членів) Нацради.

У березні 2020 року президент Володимир Зеленський за результатами розгляду звіту Нацради за 2019 рік звільнив чотирьох членів регуляторного органу, призначених за квотою президента України: Уляну Фещук, Сергія Костинського, Валентина Коваля і Юрія Зіневича. Іншим указом він заново призначив членами Нацради Валентина Коваля та Юрія Зіневича.

У квітні 2020 року парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді визнати незадовільною діяльність Нацради за 2019 рік за результатами розгляду її звіту. Однак Верховна Рада звіту Нацради так і не розглянула.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1758
Читайте також
26.01.2018 13:15
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 493
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду