detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
15.01.2021 12:19
Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік
Нацрада затвердила свій звіт за 2020 рік
За результатами розгляду звіту президент і Верховна Рада можуть визнати діяльність Нацради незадовільною та звільнити її членів.

14 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила свій звіт за 2020 рік. До 1 лютого його передадуть до Верховної Ради та президента України, як це передбачено законом про Нацраду. А також невдовзі оприлюднять на офіційному сайті Нацради.

Нагадаємо, Нацрада щороку до 1 лютого подає звіт про свою діяльність за попередній рік президенту і Верховній Раді. Президент і парламент можуть за результатами розгляду звіту прийняти рішення про незадовільну оцінку діяльності члена (членів) Нацради, призначених ними, та достроково припинити повноваження члена (членів) Нацради.

У березні 2020 року президент Володимир Зеленський за результатами розгляду звіту Нацради за 2019 рік звільнив чотирьох членів регуляторного органу, призначених за квотою президента України: Уляну Фещук, Сергія Костинського, Валентина Коваля і Юрія Зіневича. Іншим указом він заново призначив членами Нацради Валентина Коваля та Юрія Зіневича.

У квітні 2020 року парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді визнати незадовільною діяльність Нацради за 2019 рік за результатами розгляду її звіту. Однак Верховна Рада звіту Нацради так і не розглянула.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY