Вакарчук вийшов з фракції «Голос»

Вакарчук вийшов з фракції «Голос»

19 Червня 2020
2072
19 Червня 2020
15:05

Вакарчук вийшов з фракції «Голос»

2072
За його словами, це «вимушений і формальний» спосіб, щоб позбутися мандату.
Вакарчук вийшов з фракції «Голос»
Вакарчук вийшов з фракції «Голос»

Народний депутат Святослав Вакарчук вийшов з фракції «Голос», проте залишиться членом цієї політичної партії. Про це він 19 червня повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Цю інформацію також підтвердив голова Верховної Ради Дмитро Разумков 19 червня під час засідання парламенту.

Пан Вакарчук пояснив, що був змушений діяти «за формальною процедурою складання депутатських повноважень», оскільки напередодні нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату.

«Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату. Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант», – розповів Святослав Вакарчук та додав, що залишиться членом партії «Голос».

Замість нього в парламент має зайти Аліна Свідерська, юристка та спеціалістка з енергетики.

Нагадаємо, народний депутат та лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив скласти депутатських мандат та покинути Верховну Раду. Він 11 червня 2020 року зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. Пан Вакарчук уточнив, що не припиняє свою політичну діяльність, а партія «Голос» – продовжує працювати.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2072
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду