Арестович розповів, з якими міністерствами працює від імені Офісу президента

Арестович розповів, з якими міністерствами працює від імені Офісу президента

24 Грудня 2020
3487
24 Грудня 2020
15:25

Арестович розповів, з якими міністерствами працює від імені Офісу президента

3487
Він також сказав, що координує свою роботу в ТКГ з Михайлом Подоляком та Олексієм Резніковим.
Арестович розповів, з якими міністерствами працює від імені Офісу президента
Арестович розповів, з якими міністерствами працює від імені Офісу президента

Позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович розповів, що в ОПУ займається стратегічними комунікаціями й працює з Міністерством ветеранів, Міністерством оборони, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та державним концерном «Укроборонпром». Про це він сказав в інтерв’ю «Бабелю».

Олексій Арестович каже, що завдання йому ставить керівник Офісу Андрій Єрмак, а з його радником Михайлом Подоляком він взаємодіє. На питання про схожість його функцій та функцій пана Подоляка, він відповів: «Там потрібно володіти специфічними знаннями: людина повинна розбиратися у військовій справі та, водночас, в інформаційній політиці».

Зокрема, його завдання у пана Єрмака – це «стратегічні комунікації у сфері національної безпеки і оборони, ОПК і військово-технічне співробітництво». Позаштатний радник уточнив, що за цей комплекс відповідає ветеран військової розвідки, заступник керівника Офісу президента Роман Машовець. Натомість він відповідає за стратегічні комунікації.

Крім того, пан Арестович розповів, що координує свою роботу в Тристоронній контактній групі з Михайлом Подоляком. «Це відповідальність Офісу президента, отже, і Подоляка. Варто зазначити, Михайло жодного разу не заперечив, він не гасить ініціативи та не вносить правки», – сказав він та додав, що Михайло Подоляк просив надсилати йому тексти на вичитку.

Спікер української делегації повідомив, що свою роботу також координує з віцепрем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим.

Він уточнив, що став спікером ТКГ після того, як рекомендував дотримуватися політики one voice: «Стандарт НАТО — це єдиний голос. Другий момент: коли Козак(Дмитро, заступник голови Адміністрації президента Росії) щось озвучує раніше за Єрмака — це неприйнятно. Ми повинні захопити порядок денний і потім можна йти курити бамбук. Наші новини й анонси завжди мають виходити раніше за російські. Їм все сподобалося, і після цього була пропозиція попрацювати».

Нагадаємо, наприкінці жовтня блогер, колишній актор, який з 2014 року позиціонував себе як «військовий експерт», Олексій Арестович став речником української делегації в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Із 1999 по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

У грудні 2020 стало відомо, що Арестович став радником голови Офісу президента України Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3487
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду