Голосуй за Путіна. За кого агітують канали ОПЗЖ

Голосуй за Путіна. За кого агітують канали ОПЗЖ

23 Жовтня 2020
4123
23 Жовтня 2020
13:59

Голосуй за Путіна. За кого агітують канали ОПЗЖ

4123
NewsOne, ZIK та «112» намагаються вкрасти для Медведчука досягнення Росії
Голосуй за Путіна. За кого агітують канали ОПЗЖ
Голосуй за Путіна. За кого агітують канали ОПЗЖ

На Україну насуваються місцеві вибори, а це означає, що «Опозиційну платформу – За життя» знову варто шукати десь у Москві. Минулого березня, коли перед президентськими виборами Віктор Медведчук намагався купити електорат газом (до речі, невигідним), про цю «пробну» поїздку бурлила вся Україна. Коли за три дні до парламентських виборів Медведчук зависав із Путіним, обурювалася активна частина населення. Цієї осені лідеру ОПЗЖ довелося колотися, щоб хтось звернув увагу на його пригоди в Кремлі. 22 жовтня, знову за три до виборів, представники партії кума Путіна взяли участь у чомусь під назвою «Круглый стол по вопросам торгово-экономического сотрудничества Украины и РФ», який відбувався в Москві.

В Україні черговий перформанс ОПЗЖ на тему державної зради супроводжували з усім розмахом. Годинна трансляція на каналах Медведчука, окрема текстова публікація виступу кума Путіна на сайтах, обговорення на спеціальних токшоу та в обраних гостьових студіях.

Цей тепер уже традиційний передвиборний прийом у поєднанні з іншими посилами каналів ОПЗЖ викликає логічне запитання: а за кого вони, по суті, агітують?

Візьмемо, наприклад, російську «вакцину» від коронавірусу, якою люди Медведчука активно махають перед виборцями. Її рекламують ведучі каналів. Гості токшоу. Дійшло до знаків рівності між російськими «ліками» та захистом України. Ідей відставки Зеленського, якщо він не купить російську панацею. Чи до ініціатив додати питання «вакцини» в опитування від президента. Чи має хтось із членів ОПЗЖ хоча б якийсь стосунок до цього препарату? Боже, звісно, ні. Там навіть не всі вірять у загрозу коронавірусу. «Вакцину» має Росія.

Зі ще актуальнішого в кума Путіна є економічна співпраця з агресором. Ви могли чути про неї, якщо хоча б раз випадково вмикали NewsOne, «112» чи ZIK. Там Медведчук знімає санкції, відкриває українському бізнесу ринок, підтримує робочі місця. Юрій Дудкін в екстазі розповідає, що Медведчук може! От тільки, це ж не Медведчук «може», чи не так? Кум молодший під час круглого столу в Москві прямо сказав, хто зняв санкції, відкрив ринки та підтримав робочі місця: «Правительство Российской Федерации по поручению президента России Путина».

Третя колона (точніше, що вже там, п’ята) піару ОПЗЖ — це війна. Тут у каналів Медведчука, насправді, немає власної позиції. Вони просто цитують російських бойовиків. Називають окуповані території «несдавшийся Донбас». Кажуть, що російські терористи на Сході діяли в межах необхідної самооборони. Прямо заперечують анексію Криму та заявляють, що російська армія захищала півострів від українських військ і вбивств як на Майдані. А хочете миру? Тут ОПЗЖ теж нічим не допоможе. Ведіть прямі перемовини з російськими бойовиками.

Насправді, на своїх каналах «оппозиция» не продає глядачам жодного товару власного виробництва. Намагається зловити виборців на дешевший газ. Але, точніше, домовитися про нього з Росією. Захищає православні скрепи. Підтримуючи зв’язок із російською церквою. Обіцяє пам’ятати дідів, які воювали. Використовуючи традиції Росії. Навіть мова, яку втюхує виборцям ОПЗЖ, і та російська.

Цілковита вседозволеність довела проросійську риторику каналів ОПЗЖ до того, що вона стала просто російською. І тепер в ефірі власних ЗМІ партія Медведчука нагадує якусь фірму-прокладку. Вона не може дати вам нічого свого, лише перепродати чуже. Тому, якщо дуже подобається якийсь політик на NewsOne, ZIK чи «112», просто впишіть у бюлетень «Путін». Не обманюйте хоча б себе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду