Найчастіше згадуваний у теленовинах депутат — з ОПЗЖ (але не Медведчук)

Найчастіше згадуваний у теленовинах депутат — з ОПЗЖ (але не Медведчук)

17 Вересня 2020
1843
17 Вересня 2020
14:02

Найчастіше згадуваний у теленовинах депутат — з ОПЗЖ (але не Медведчук)

1843
За рік IX скликання вісім загальнонаціональних каналів згадали Юрія Бойка 197 разів, найчастіше — «Інтер».
Найчастіше згадуваний у теленовинах депутат — з ОПЗЖ (але не Медведчук)
Найчастіше згадуваний у теленовинах депутат — з ОПЗЖ (але не Медведчук)

Найчастіше згадуваним у телевізійних новинах за перший рік Верховної Ради ІХ скликання виявився лідер «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко. Про це свідчить підрахунок згадок про народних депутатів у праймових випусках теленовин  каналів «Інтер», «Україна», «1+1», СТБ, ICTV, 5 каналу, «112» і «UA: Першого» у період з 1 вересня 2019 року до 31 серпня 2020 року.

80% присутності в теленовинах Юрію Бойку забезпечив телеканал «Інтер», що належить його однопартійцеві Сергію Льовочкіну та бізнесмену Дмитру Фірташу. 160 згадок про Бойка зафіксовано саме в новинах «Інтера». Другий за кількістю — канал «112», що формально належить нардепу від «Опозиційної платформи — За життя» Тарасу Козаку, хоча є докази впливу на редакційну політику каналу голови політради партії Віктора Медведчука: 24 згадки.

Натомість героєм новин «України», СТБ і ICTV Юрій Бойко не був за рік жодного разу. Втім кілька разів його запрошували на токшоу «Свобода слова Савіка Шустера», що виходить на каналі «Україна», тож говорити про тотальний бойкот принаймні на цьому каналі не можна.

Віктор Медведчук з’являвся в теленовинах удвічі рідше за Бойка — 99 разів. Найчастіше також на «Інтері» (57 згадок) та «112» (33 згадки). Жодного разу голова політради ОПЗЖ не був героєм новин «України» та ICTV.

У топ-20 депутатів за кількістю згадок у новинах, крім Медведчука і Бойка, є Наталія Королевська, Вадим Рабинович та Нестор Шуфрич. Усього в теленовинах бодай раз фігурували 80% членів фракції «Опозиційної платформи — За життя».

Більше про популярність народних депутатів у теленовинах читайте в матеріалі Зої Красовської.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1843
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду