У Білорусі два видання повідомили про DDoS-атаки

У Білорусі два видання повідомили про DDoS-атаки

26 Червня 2020
1271
26 Червня 2020
12:15

У Білорусі два видання повідомили про DDoS-атаки

1271
Білоруська асоціація журналістів повідомила, що видання «Білоруський партизан» та радіо «Рація» зазнали DDoS-атак; а портал «Наша Ніва» мав проблеми з доменом.
У Білорусі два видання повідомили про DDoS-атаки
У Білорусі два видання повідомили про DDoS-атаки

Радіо «Рація» повідомило про DDoS-атаку 24 червня. Натомість атака на «Білоруський партизан» розпочалася минулого тижня – спочатку сайт атакували з іноземних IP-адрес, згодом – з білоруських. Видання змінило IP-адресу, щоб припинити атаку.

Водночас власниця доменного імені Світлана Калінкіна звернулася до Міністерства внутрішніх справ Білорусі з проханням припинити незаконні дії проти ресурсу. За її словами, Управління розслідування злочинів у сфері високих технологій проводило розслідування, однак його результат поки невідомий.

У ніч на 25 червня сайт видання «Наша Ніва» припинив відкриватися. На сторінці доменних зон .by та .bel було зазначено, що домен nn.by «недоступний для реєстрації» та «буде проданий через благодійний аукціон». Згодом редакція видання пояснила, що в неї забрали адресу через затримку оплати за домен. 26 червня «Наша Ніва» відновила роботу на новому домені.

Нагадаємо, 19 червня 2020 року в Білорусі відбулись мітинги через затримання представників опозиції, які хотіли взяти участь у президентських виборах. Загалом по всій Білорусі правоохоронці затримали понад 120 осіб, серед затриманх були журналісти, які висвітлювали акції протесту.

22 червня Комітет захисту журналістів закликав владу Білорусі припинити переслідування та цькування журналістів, які висвітлюють протести напередодні президентських виборів у країні. За даними CPJ, правоохоронці затримали щонайменше 14 журналістів, з яких трьох – засудили за нібито участь у несанкціонованих акціях протесту. 

25 червня 2020 року затримали фрілансера-консультанта «Радіо Свобода», блогера та адміністратора телеграм-каналу «РБ головного мозга» Ігоря Лосіка, його звинувачують в «організації масових заворушень».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1271
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду