На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 12 осіб

На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 12 осіб

31 Травня 2020
2606
31 Травня 2020
10:29

На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 12 осіб

2606
Резюме приймали до 22 травня.
На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 12 осіб
На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 12 осіб

Про це повідомляє УНН із посиланням на відповідь Міністерства юстиції України.

«Інформуємо, що до Міністерства юстиції України подали свої резюме 12 осіб, які виявили бажання взяти участь у відборі кандидатів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови», — зазначили у міністерстві.

Зазначається, що згідно з ч. 2, 3 статті 50 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, керівник центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну правову політику, та керівник центрального органу виконавчої влади у сфері державної мовної політики подають Кабінету міністрів України по одній кандидатурі на посаду Уповноваженого із захисту державної мови.

«Подання кандидатур на посаду Уповноваженого закінчується за три місяці, що передують закінченню строку повноважень, на який було призначено Уповноваженого. У разі дострокового припинення повноважень Уповноваженого кандидатури подаються впродовж 30 днів з дня дострокового припинення», — додали у Міністерстві юстиції.

Кандидатом на посаду Уповноваженого може бути рекомендовано громадянина України віком не молодше 35 років на день подання, який має вищу освіту, володіє державною мовою та англійською мовою, має досвід правозахисної діяльності або досвід діяльності із захисту державної мови та здатний за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнями виконувати відповідні посадові обов’язки.

Уповноважений не може мати представницький мандат; займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики зі спорту); входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку; бути членом політичної партії.

Нагадаємо, 27 листопада 2019 року Кабінет Міністрів України призначив на посаду уповноваженого із захисту державної мови Тетяну Монахову, завідувачку кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв).

24 квітня 2020 року Тетяна Монахова повідомила, що написала заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Серед причин звільнення вона назвала те, що за шість місяців не був створений Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови. Вона додала, що на посаді не отримала жодної зарплати, натомість за цей період витратила на роботу близько 30 тисяч гривень із сімейного бюджету.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2606
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ukr
1397 дн. тому
Фаріон треба ставити
Тетяна
1398 дн. тому
хто буде працювати в таких умовах чи то посада для відводу очей?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду