The Times переплутала Україну з Білоруссю

The Times переплутала Україну з Білоруссю

24 Березня 2021
2830
24 Березня 2021
10:20

The Times переплутала Україну з Білоруссю

2830
Відповідний номер The Times вийшов у друк у вівторок, 23 березня.
The Times переплутала Україну з Білоруссю
The Times переплутала Україну з Білоруссю

Щоденна британська газета The Times на мапі позначила і Україну, і Білорусь як «Білорусь». Про це повідомляють «Букви».

На розвороті, присвяченому новинам про коронавірусну хворобу, можна побачити мапу Європи, розфарбовану у відтінках синього, жовтого та червоного (залежно від темпів зростання захворюваності).

Зокрема, зображено Україну та Білорусь. Україна позначена червоним і підписана як «Білорусь», показник зростання захворюваності — +43,8%. Так само Білоруссю підписана і Білорусь. Цей номер вийшов у друк у вівторок, 23 березня.

Також друкована версія доступна для перегляду онлайн. Видання наразі не прокоментувало помилку та не перепрошувало за неї.

У вересні 2020 року американське видання New York Post опублікувало новину про інцидент з українкою в аеропорту «Бориспіль», у якій назвало Київ «Росією». 3годом  видання виправило помилку.

У 2018 року МЗС України розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, у рамках якої звертатиметься до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису міста Київ (#KyivNotKiev). Провідні іноземні ЗМІ, як The New York Times, BBC, Reuters та інші, раніше неправильно вживали назву української столиці. 

Скріншот: Букви/The Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2830
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1134 дн. тому
В гонитві за одним журналістським стандартом - "оперативність"- приноситься в жертву інший - "точність".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду