detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
21.05.2020 17:43
«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада
«1+1» показав мапу України без Криму – його перевірить Нацрада
Сюжет вийшов в ефір ще 13 квітня, на нього звернула увагу СБУ.

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «1+1» за показ мапи України без Криму.

Це питання вніс із голосу як невідкладне відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

«1+1» показав мапу України без території Криму в сюжеті «Обвал цін» у випуску ТСН 13 квітня. За словами пана Зіневича, в сюжеті було посилання на мапу з інтернет-сторінки міжнародної організації Nord Pool Spot – енергетичної європейської біржі, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи, зокрема в Норвегії.

На цей випадок увагу Нацради звернула Служба безпеки України, яка 6 травня надіслала регулятору лист щодо показу в ефірі «1+1» мапи України без Криму. Моніторинг Нацради підтвердив ці дані.

На ютуб-каналі ТСН цей сюжет виклали 14 квітня вже без будь-якої карти в кадрі. А в повному випуску ТСН за 13 квітня на ютубі сюжет відсутній. Але сюжет бачили в ефірі глядачі:

Нацрада перевірить «1+1» щодо дотримання ним вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», які зобов’язують поширювати об’єктивну інформацію.

Нагадаємо, 7 травня Нацрада не стала призначати позапланову перевірку та карати телеканал «1+1» за поширення в програмі «Секретні матеріали» фейку про роботу в Україні таємних американських біолабораторій, які нібито можуть бути причетні до розробки бактеріологічної зброї і спалахів підозрілих хвороб. Нацрада вважає, що не має можливості реагувати на дезінформацію, хоча має досвід покарання за фейк – кейс каналу NewsOne.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY