detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
21.05.2020 16:52
Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ
Нацрада призначила ще одну перевірку КРТ
Це вже друга перевірка каналу через програми «Прайм аналітика» і «Топ-блогери України».

21 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила ще одну позапланову перевірку телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”») через трансляцію програм «Прайм аналітика» і «ТБУ» («Топ-блогери України»).

Питання вніс на розгляд як невідкладне відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

За даними моніторингу Нацради, в цих програмах каналу КРТ поширювалися висловлювання з ознаками порушення кількох норм закону «Про телебачення і радіомовлення» та закону «Про інформацію», які забороняють заклики і пропаганду війни, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також зобов’язують мовників поширювати об’єктивну інформацію.

Щодо яких саме випусків програм і чиїх саме висловів регулятор має претензії, пан Зіневич не уточнив. Програму «Прайм аналітика» веде Руслан Коцаба.

Нагадаємо, 23 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку каналу КРТ через трансляцію 4 листопада і 8 листопада 2019 року програм «Прайм аналітика» Руслана Коцаби (гість – Валентин Гайдай) і «ТБУ» («Топ-блогери України», гість – Євген Філіндаш), у яких Нацрада вбачала ознаки пропаганди агресії, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи, порушення вимог щодо об’єктивної інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY