«Не піратьте, а донатьте!»: Docudays UA відкрився в онлайн-форматі

«Не піратьте, а донатьте!»: Docudays UA відкрився в онлайн-форматі

25 Квітня 2020
3215

«Не піратьте, а донатьте!»: Docudays UA відкрився в онлайн-форматі

3215
24 квітня відбулася онлайн-церемонія відкриття Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
«Не піратьте, а донатьте!»: Docudays UA відкрився в онлайн-форматі
«Не піратьте, а донатьте!»: Docudays UA відкрився в онлайн-форматі

Docudays став першим українським кінофестивалем, який проходить онлайн. Таке рішення керівництво ухвалило у зв’язку з поширенням вірусу COVID-19 та карантином. Подивитися фільми фестивалю та стежити за його подіями можна тут.

Про церемонію відкриття розповідає Дар’я Аверченко, директорка з комунікацій фестивалю: «Ми вирішили не робити церемонію в записі, а вийти в стрімі, аби зберегти відчуття унікальності моменту й дати можливість гостям підключатися до нас у режимі реального часу». 

Цьогоріч Docudays UA присвячений темі дорослішання — «Teen Spirit». Організатори пропонують розібратись у правах дітей i як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань. Образом кінофестивалю обрали жувальну гумку, яка символізує задоволення, впевненість у собі та навіть інструмент протесту для покоління «Z».

«Для виходу в ефір наш арт-відділ взявся за декорування офісу й переробив центральну кімнату в студію. Звідси будуть виходити в ефір ведучі. А протягом фестивалю тут виступатимуть спікер(к)и правозахисних дискусій “Rights Now!”», - коментує Дар’я Аверченко.

Ведучими церемонії стали Ангеліна Карякіна, журналістка, медіаменеджерка (Суспільне), авторка документального кіно, Максим Щербина, сценарист і ведучий «Телебачення Торонто», а також опудало, яке страждає від булінгу.

На церемонії насамперед розповіли про те, як буде працювати фестиваль онлайн, як користуватися сайтом у пошуку корисної інформації і текстів, як ставити питання режисер(к)ам, голосувати за фільм чи брати участь у дискусіях. 

За словами Дар’ї Аверченко, церемонія планувалася максимально інтерактивною - з розіграшами та сюрпризами. Таким сюрпризом і стало випадкове вривання в онлайн-стрім дівчини, яка вела в прямому ефірі заняття з йоги. Саме їй ведучі і розповідали про родзинки кінопрограми, розклади стрімів.

На зв'язок також вийшли Тобіас Тиберг, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеція, який розповідав про права дітей у щоденній практиці, а також Олег Сенцов із закликом доєднатися до флешмобу на підтримку політв'язнів та полонених #PrisonersVoice. До нього приєдналися ведучі та волонтери фестивалю.

Наприкінці церемонії відкрили разом із програмістом фестивалю доступ до самих фільмів на платформі Docu/Space, а опудало винесло табличку «Відчинено».

Нагадаємо, що всі фестивальні кінопокази та онлайн-трансляції будуть безкоштовними. За можливості, глядачі можуть сплатити за перегляд довільну суму або зробити благодійний внесок, а також придбати мерч. Ведучі декілька раз підкреслювали месседж фестивалю: «Не піратьте, а донатьте!». Адже всі режисери дозволили викласти в онлайн-доступ свої фільми безкоштовно. Описи до всіх фільмів можна прочитати на платформі Docu/Space

Фото: Світлана Григоренко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3215
Читайте також
09.05.2020 13:04
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 994
04.05.2020 13:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 668
02.05.2020 22:00
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
5 716
25.03.2020 13:35
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду