Влад. Владік. Владюня. А ще «папка», так називав ти себе в листуванні зі мною і Льошою

Влад. Владік. Владюня. А ще «папка», так називав ти себе в листуванні зі мною і Льошою

17 Квітня 2023
3557
17 Квітня 2023
13:10

Влад. Владік. Владюня. А ще «папка», так називав ти себе в листуванні зі мною і Льошою

3557
«Папка на морі», або «Як ви? Про папку не забувайте!», чи «Передай Льоші, що папка з самого ранку вже у сідлі!».
Влад. Владік. Владюня. А ще «папка», так називав ти себе в листуванні зі мною і Льошою
Влад. Владік. Владюня. А ще «папка», так називав ти себе в листуванні зі мною і Льошою

Згадую це і сміюся крізь сльози та невимовний пекучий біль. Я не знаю, звідки в мене беруться ці відра сліз сьомий день поспіль. Ти би точно з цього приводу щось пожартував, я би посміхнулася і перестала плакати.

Друже, як зазвичай у таких випадках, ми багато не встигли: з'їздити разом із сім'ями до Стамбулу у маленьку відпустку — у тебе була ідея. Відпочити біля озера у нашому лісі — у мене була ідея. Після війни і твого повернення з фронту випити вино, яке ти привіз нам у подарунок із Грузії — домовлялися ми. А ще вирушити у веломандрівку Німеччиною — звісно, твоя шалена пропозиція.

Зізнатися, подібних шалених ідей у тебе була не одна). Чим ти тільки не займався: то ти проїжджав на велосипеді по 100 кілометрів за один раз, правда, потім раптом могло прийти повідомлення: «У мене все загалом добре, але я впав з велосипеда))) це було дуже смішно))) пізніше розкажу!».

То ти збирався випікати еклери, то готував пельмені й приносив нам із Льошою дегустувати. Гарні були часи)

А ще якось я заходжу в наш кабінет у «Детекторі медіа», а ти кажеш: «Пішли зі мною». «Куди?», — питаю я. «Ну, пішли, пішли». Приводиш мене до входу в офіс, де маленький коридор метр на метр. І не дай боже долі опинитися в ньому без ключів і телефона — є всі шанси не вибратися звідти ніколи. Я ще й досі боюся, а ти кажеш отим своїм іронічним тембром: «Я вчора тут застряг!». І це був би не ти, аби вирішив просто чекати когось із колег, щоб відчинили двері. Тож ти піднявся, майже без нічого, по скляному перестінку догори, а це метрів зо три, розібрав навісну стелю (тримаючись, просто у повітрі? інакше не знаю як), переліз перестінок і зістрибнув униз на іншому боці офіса. Як ти це провернув — загадка! Але тобі стало це під силу!

Я завжди чекала на зустріч з тобою, щоб просто разом посміятися. І, дивувалася, що ти завжди міг справитися з подібними ситуаціями, і зрештою, залишалася лише цікава історія зі щасливим фіналом. Ми думали, що і цього разу станеться так само. Ти навіть не уявляєш, як я себе картаю і ненавиджу водночас, що ми не спробували більш серйозно тебе вберегти. Нехай ця крамольна думка теж буде тут.

Я буду часто тебе згадувати. Ця твоя напівмовчазна харизма, гумор… Якось без зайвих слів, але жартома, ти міг вселити спокій і розрулити, що міг. А міг ти немало. І твій образ буде рятувати мене ще не один раз, впевнена. А «дурні» відео з масками інстаграму уже зараз трішки рятують нас від безпорадності в цій ситуації.

Я думаю про Діну, про твоїх синів, про маму, про рідних, і серце розривається на шматки від болю, але водночас я думаю, як їм (та і нам усім) з тобою пощастило! Як би знати, що є життя після смерті? У день Великодня це питання — недолуге. Та точної відповіді при житті я, мабуть, не знайду. Хто зна. Але раптом небесний світ таки існує, то, може, і велосипеди там є, і Німеччина якась зі Стамбулом, і, може, ми ще зустрінемося. Але чи продають там грузинське вино, щоб випити після війни, як домовлялися? То я захвачу про всяк з собою, коли настане і мій час. Пронесу контрабандою — готуйся мене прикрити!

Любимо тебе! Пробач.

Прочитайте текст нижче — спогади колег.

Оригінал публікації за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду