«Голос» закликав РНБО продовжити заборону російських соцмереж

«Голос» закликав РНБО продовжити заборону російських соцмереж

9 Квітня 2020
2117
9 Квітня 2020
10:24

«Голос» закликав РНБО продовжити заборону російських соцмереж

2117
Дія рішення про блокування «ВКонтакте», «Одноклассники» та інших сервісів спливає 15 травня.
«Голос» закликав РНБО продовжити заборону російських соцмереж
«Голос» закликав РНБО продовжити заборону російських соцмереж

Політична партія «Голос» закликала Раду національної безпеки та оборони України продовжити дію заборони російських соціальних мереж.

Про це народний депутат від «Голосу» Роман Лозинський написав на своїй сторінці в Facebook.

«Вже 15 травня минає трирічний термін дії рішення РНБО про санкції до російських компаній. Чи хтось чув, аби Рада нацбезпеки продовжувала дію рішення чи хоча б обговорювала його? Я — ні», – повідомив він.

Пан Лозинський 8 квітня надіслав депутатське звернення до президента, РНБО, Кабінету Міністрів, та Служби безпеки України з вимогою невідкладно продовжити санкції та блокування соцмереж РФ.

«Ми не маємо права сприяти агресору вести гібридну війну в інформаційному полі і заробляти гроші на українцях. Кожен зароблений рубль конвертується в нові кулі та залпи "градів" в наших захисників на Сході», – додав він.

Як писав ДМ, опитування показало, що 46% українців підтримують продовження блокування російських соцмереж. Водночас 43% - проти продовження санкцій.

Нагадаємо, 15 травня 2017 року президент України увів у дію рішення РНБО, яке передбачає блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, це суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Свою стурбованість щодо блокування інтернет-ресурсів в Україні висловили представники Ради Європипредставництва ЄС, а з критикою цього указу виступили представники «Репортерів без кордонів»Human Rights WatchFreedom House. Водночас у НАТО сказали, що блокування сайтів – це питання безпеки, а не свободи слова.

Згодом Європейський союз визнав, що у питанні блокування російських інтернет-ресурсів захист нацбезпеки є прерогативою українського уряду.

Фото: Роман Лозинський / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду