Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook

Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook

6 Квітня 2020
3141
6 Квітня 2020
20:23

Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook

3141
З 6 квітня обласна влада змінила форму спілкування з журналістами. Замість щоденних онлайн брифінгів тепер ЗМІ пропонують дивитись відеозвернення.
Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook
Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook

З 18 березня у Кіровоградській ОДА розпочали щоденні брифінги, присвячені поширенню коронавірусу в області. Зазвичай спікерами на таких зустрічах виступав голова ОДА або його заступники, очільник обласного департаменту охорони здоров’я та керівниця обласного лабораторного центру МОЗ.

На сам брифінг запрошували лише операторів, а журналістам пропонували переглядати його онлайн та писати свої запитання, аби не було скупчення людей.

1 квітня журналістам повідомили, що оскільки їх питання часто дублюються, від формату брифінгу вирішили відійти: інформуватимуть лише про оперативну ситуацію в області, а на питання відповідатимуть раз в тиждень.

«Ми змінюємо підхід до проведення щоденних брифінгів. Відходимо від формату питання-відповідь. Проте, як і раніше, беремо до уваги всі питання журналістів. Вони будуть узагальнені, а відповіді на них спікери надаватимуть у своїх виступах. Уся достовірна оперативна інформація про ситуацію з коронавірусом в області відкрита, ми продовжуємо висвітлювати її щоденно», — прокоментувала «Детектору медіа» очільниця пресслужби ОДА Катерина Ободовська.

3 квітня під час останнього брифінгу повідомили, що таке рішення прийняли, аби не наражати на небезпеку операторів. Відеозвернення публікують на сторінці ОДА у Facebook.

Зокрема тепер, щоб отримати інформацію, журналісти мають слідкувати за фейсбук-сторінками ОДА, голови ОДА Андрія Балоня і бути підписаними на його телеграм-канал, адже часто там з’являються різні деталі.

Наприклад, у відеозверненні від 6 квітня голова ОДА прокоментував, що перша в області людина, яка померла від COVID-19, — це мешканка саме області. У телеграм-каналі голови ОДА повідомили, що це 84-річна мешканка Кропивницького.

У листопаді 2019 року апаратні наради в Кіровоградській ОДА закрили для журналістів, проте в лютому 2020-го знову зробили їх доступними для ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3141
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду