detector.media
Анастасія Дзюбак
«Детектор медіа»
06.04.2020 20:23
Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook
Кіровоградська ОДА перенесла комунікацію з медіа у Facebook
З 6 квітня обласна влада змінила форму спілкування з журналістами. Замість щоденних онлайн брифінгів тепер ЗМІ пропонують дивитись відеозвернення.

З 18 березня у Кіровоградській ОДА розпочали щоденні брифінги, присвячені поширенню коронавірусу в області. Зазвичай спікерами на таких зустрічах виступав голова ОДА або його заступники, очільник обласного департаменту охорони здоров’я та керівниця обласного лабораторного центру МОЗ.

На сам брифінг запрошували лише операторів, а журналістам пропонували переглядати його онлайн та писати свої запитання, аби не було скупчення людей.

1 квітня журналістам повідомили, що оскільки їх питання часто дублюються, від формату брифінгу вирішили відійти: інформуватимуть лише про оперативну ситуацію в області, а на питання відповідатимуть раз в тиждень.

«Ми змінюємо підхід до проведення щоденних брифінгів. Відходимо від формату питання-відповідь. Проте, як і раніше, беремо до уваги всі питання журналістів. Вони будуть узагальнені, а відповіді на них спікери надаватимуть у своїх виступах. Уся достовірна оперативна інформація про ситуацію з коронавірусом в області відкрита, ми продовжуємо висвітлювати її щоденно», — прокоментувала «Детектору медіа» очільниця пресслужби ОДА Катерина Ободовська.

3 квітня під час останнього брифінгу повідомили, що таке рішення прийняли, аби не наражати на небезпеку операторів. Відеозвернення публікують на сторінці ОДА у Facebook.

Зокрема тепер, щоб отримати інформацію, журналісти мають слідкувати за фейсбук-сторінками ОДА, голови ОДА Андрія Балоня і бути підписаними на його телеграм-канал, адже часто там з’являються різні деталі.

Наприклад, у відеозверненні від 6 квітня голова ОДА прокоментував, що перша в області людина, яка померла від COVID-19, — це мешканка саме області. У телеграм-каналі голови ОДА повідомили, що це 84-річна мешканка Кропивницького.

У листопаді 2019 року апаратні наради в Кіровоградській ОДА закрили для журналістів, проте в лютому 2020-го знову зробили їх доступними для ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY