Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info

Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info

26 Березня 2020
2729
26 Березня 2020
14:35

Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info

2729
Президент України Володимир Зеленський хоче скасувати накази про підготовку закладами охорони здоров'я VIP-палат для депутатів та інших чиновників, про які раніше повідомили журналісти Bihus.Info.
Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info
Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info

Про це 26 березня повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook.

Він пояснив, що оприлюднене журналістами розпорядження було зроблене на виконання Наказів Державної служби охорони, Міністерства охорони здоров’я і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті.

За його словами, у документах з грифом «для службового користування» йдеться про підготовленість закладів охорони здоров'я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

«Мова про те, що на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови – окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Але... Я розмовляв вчора з президентом. І він готовий, і налаштований скасувати Накази, про які йдеться, і які ми зобов'язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться», – пояснив пан Кличко.

25 березня Bihus.Info, згодом і на офіційному сайті мерії, оприлюднили наказ, який розіслав Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації медичним закладам міста про особливі умови лікування «особливих пацієнтів».

У наказі йдеться про осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, по суті – це всі чиновники високого рівня країни. Департамент визначив перелік із 17 медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих.

«Серед головних вимог – окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них. Ще закладам наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням», – йдеться в повідомленні.

Департамент також прописав спеціальні вимоги до професійного складу бригад медичної допомоги – у них має бути по чотири людини (лікар, двоє фельдшерів і водій); вони повинні мати досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років; якщо таких не знайдеться, то бригади повинні формуватися з «найбільш кваліфікованих медичних працівників».

Нагадаємо, новопризначений міністр економіки Ігор Петрашко 23 березня подав виправлену декларацію. Він додав туди незадеклароване майно, про яке журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» розповіли в розслідуванні.

Фото: Bihus.Info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2729
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду