detector.media
26.03.2020 14:35
Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info
Зеленський вирішив скасувати накази щодо VIP-палат, про які написали Bihus.Info
Президент України Володимир Зеленський хоче скасувати накази про підготовку закладами охорони здоров'я VIP-палат для депутатів та інших чиновників, про які раніше повідомили журналісти Bihus.Info.

Про це 26 березня повідомив мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook.

Він пояснив, що оприлюднене журналістами розпорядження було зроблене на виконання Наказів Державної служби охорони, Міністерства охорони здоров’я і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті.

За його словами, у документах з грифом «для службового користування» йдеться про підготовленість закладів охорони здоров'я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

«Мова про те, що на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови – окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Але... Я розмовляв вчора з президентом. І він готовий, і налаштований скасувати Накази, про які йдеться, і які ми зобов'язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться», – пояснив пан Кличко.

25 березня Bihus.Info, згодом і на офіційному сайті мерії, оприлюднили наказ, який розіслав Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації медичним закладам міста про особливі умови лікування «особливих пацієнтів».

У наказі йдеться про осіб, щодо яких здійснюється державна охорона, по суті – це всі чиновники високого рівня країни. Департамент визначив перелік із 17 медзакладів, які повинні будуть приймати таких пацієнтів та прописав особливі вимоги до утримання хворих.

«Серед головних вимог – окремі, ізольовані від інших приміщень, палати площами не менше 13 квадратних метрів з затіненими вікнами. Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них. Ще закладам наказали зарезервувати окремі операційні і забезпечити їх необхідними ліками, медичними засобами та обладнанням», – йдеться в повідомленні.

Департамент також прописав спеціальні вимоги до професійного складу бригад медичної допомоги – у них має бути по чотири людини (лікар, двоє фельдшерів і водій); вони повинні мати досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років; якщо таких не знайдеться, то бригади повинні формуватися з «найбільш кваліфікованих медичних працівників».

Нагадаємо, новопризначений міністр економіки Ігор Петрашко 23 березня подав виправлену декларацію. Він додав туди незадеклароване майно, про яке журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» розповіли в розслідуванні.

Фото: Bihus.Info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY