Демонізація влади об’єднала «Прямий» і канали Медведчука – моніторинг

Демонізація влади об’єднала «Прямий» і канали Медведчука – моніторинг

20 Березня 2020
9757
20 Березня 2020
13:50

Демонізація влади об’єднала «Прямий» і канали Медведчука – моніторинг

9757
Поки на каналах, лояльних до «Європейської солідарності», владі закидають прихильність до Москви та російського світу, проросійські канали бачать генпрокурором лише Портнова.
Демонізація влади об’єднала «Прямий» і канали Медведчука – моніторинг
Демонізація влади об’єднала «Прямий» і канали Медведчука – моніторинг

Телеканали «Прямий» та «Еспресо», прихильні до «Європейської солідарності», та проросійські «112 Україна», ZIK і NewsOne з групи Медведчука були однаковою мірою критичні до уряду Олексія Гончарука та парламентської більшості. Вони звинувачували колишній уряд у провалі, владу загалом – у відсутності стратегії, а також стверджували, що до влади в Україні прийшов Рінат Ахметов (колишній роботодавець нового прем’єра Дениса Шмигаля). Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 2 — 8 березня 2020 року.

Фракцію «Слуги народу» на «112 Україна» називали «вівцями», на «Еспресо» – представниками російського світу, а поодинокі представники парламентської більшості, які потрапляли в ефіри інформаційних каналів, хвалили новий Кабінет Міністрів.  

Дісталося й уже відставному, а тоді ще чинному генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Особливо агресивно говорили про нього традиційні спікери проросійських каналів: нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива назвав колишнього генпрокурора «Рябошляпою» і «бездарной личностью», а колишня регіоналка Ганна Герман визначила, що «його душа не в Україні». Різні коментатори каналів Медведчука озвучували ідею призначити генеральним прокурором Андрія Портнова.

Ще одним приводом для критики став жарт нардепа від «Слуги народу» Микити Потураєва про бажання кинути бомбу на Москву. На каналах Медведчука говорили, що після цього висловлювання Україна не зможе вести переговори з Росією, а Потураєв перетворив нашу державу на «терористку». На каналі ZIK заявили, що слова Потураєва можна кваліфікувати як заклики до тероризму або дискримінацію росіян за національною ознакою.

Більше про тенденції в ефірі інформаційних каналів читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: Укрінформ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9757
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду