Маніпуляції «Батьківщини» на токшоу залишаються без відповіді — моніторинг

Маніпуляції «Батьківщини» на токшоу залишаються без відповіді — моніторинг

9 Березня 2020
3245
9 Березня 2020
15:00

Маніпуляції «Батьківщини» на токшоу залишаються без відповіді — моніторинг

3245
Ані ведучі, ані прем’єр Денис Шмигаль не нагадали Тимошенко та її соратнику, що вони суперечать самі собі.
Маніпуляції «Батьківщини» на токшоу залишаються без відповіді — моніторинг
Маніпуляції «Батьківщини» на токшоу залишаються без відповіді — моніторинг

Критикуючи дії чи бездіяльність влади в ефірі токшоу, представники партії «Батьківщина» суперечать своїм власним діям, заявам і закликам. Однак ведучі, політичні опоненти та представники влади не заперечують проти цих маніпуляцій. Кілька подібних випадків зафіксував моніторинг політичних токшоу за 2-6 березня 2020 року.

У студії «Свободи слова» на ICTV народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв критикував владу за те, що вона не індексує пенсії. Хоча ще рік тому його однопартійці вважали тодішню ініціативу Порошенка непрямим підкупом виборців. Також, критикуючи «Слугу народу» за намір відкрити ринок сільськогосподарської землі, Соболєв назвав найбільш забалансованим проєкт закону «Про ринок землі», запропонований за прем’єрства Тимошенко. Водночас змовчав про те, що цей законопроєкт передбачав можливість купівлі і продажу землі для іноземців — саме це «Батьківщина» зараз називає найбільшою небезпекою.

До аналогічної маніпуляції вдалась Юлія Тимошенко у студії програми «Право на владу» каналу «1+1». Говорячи про те, що українську землю скуплять іноземці, лідерка «Батьківщини» мовчала про те, що її законопроєкт 2008 року не містив заборони для іноземців (натомість теперішній проєкт — містить). Також Тимощенко виступала проти приватизації держпідприємств. Хоча, будучи прем’єром, і сама ставила за мету приватизувати чимало потужних об’єктів.

Новопризначений прем’єр Денис Шмигаль, якому була адресована ця критика, не зловив Юлію Тимошенко на непослідовності. Зате інша її маніпуляція була розвінчана майже відразу — слова «через 9 місяців після обрання президента Зеленського група “Рейтинг” провела соцопитування, згідно з яким 75% українців не підтримує курс країни». Аналітики проєкту «Слово і діло», які співпрацюють із «Правом на владу», вказали Тимошенко на те, що йдеться про опитування 2018 року. Про те, чи забрала лідерка «Батьківщини» після цього свої слова назад, читайте в огляді Олександра Круміна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3245
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду