У Києві через карантин скасують усі концерти та кіносеанси

У Києві через карантин скасують усі концерти та кіносеанси

11 Березня 2020
4635
11 Березня 2020
13:52

У Києві через карантин скасують усі концерти та кіносеанси

4635
Під час карантину влада вирішила обмежити проведення масових заходів – концертів, конференцій, кіносеансів тощо.
У Києві через карантин скасують усі концерти та кіносеанси
У Києві через карантин скасують усі концерти та кіносеанси

Мер Києва Віталій Кличко оголосив, що з 12 березня 2020 року в столиці буде запроваджено карантин через коронавірус. Попередньо обмеження діятимуть до кінця березня. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, з 12 березня також закриють розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. Тимчасово обмежений буде освітній процес в дитячих садочках, закладах загальної та вищої освіти.

«Щоб упередити можливе розповсюдження захворювання на коронавірус, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів та обмежень. Хоча в Києві поки не зареєстровано жодного випадку захворювання на коронавірус, ми вирішили не чекати і убезпечити мешканців міста. Превентивні заходи в Києві запроваджуємо з 12 березня. Попередньо – до кінця березня», – йдеться в повідомленні.

Крім того, народна депутатка від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар у Facebook повідомила, що з 12 березня уряд ввів в Україні карантин у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

За її словами, обмежувальні заходи передбачають: закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань понад 200 осіб, зокрема – спортивних та культурних заходів; закриття авіасполучення з деякими країнами. «Також буде закрито велика частину КПП. З 219 залишиться 49. Прем'єр каже, що там обладнані місця для карантину. Уряд виділив також 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаніях», – додала пані Сюмар.

Водночас вона уточнила, що засідання Верховної Ради при цьому не скасовуватимуть.

Як писав «Детектор медіа», в березні в кінотеатрах мали вийти чотири українські стрічки: «Побачення у Вегасі» (5 березня), «Толока» (12 березня), «Пульс» (19 березня), «У чорній, чорній кімнаті» (26 березня). Доля цих релізів наразі невідома. 

Нагадаємо, уряд створив сайт, присвячений китайському коронавірусу. На ньому зібрані відповіді на найбільш поширені запитання про хворобу. Кабінет міністрів України наголошує, що правдиву інформацію про захворювання, викликане новим коронавірусом, можна знайти на офіційних сайтах уряду, МОЗу, Центру громадського здоров’я та ВООЗ.

Фото: DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4635
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anticorruption
1498 дн. тому
Самый отвратительный вирус, бушующий в Киеве, это коррупция. И покрывает её никто иной, как мэр города. Петиция за отставку Кличко: petition.president.gov.ua/petition/86178 Дорогие киевляне! Чтобы набрать необходимое количество голосов (25 тысяч), нужно чтобы каждый из читающих сейчас это сообщение не только поставил свою подпись, но и сделал хотя бы один репост, в котором точно так же призвал всех не только подписать, но и сделать хотя бы один репост и т.д. Так и соберём 25 тысяч подписей. Времени ещё вполне достаточно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду