На Житомирщині двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом, щоб зняти відео

На Житомирщині двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом, щоб зняти відео

18 Березня 2020
5477
18 Березня 2020
12:56

На Житомирщині двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом, щоб зняти відео

5477
У Коростені Житомирської області двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом COVID-19, щоб зняти на відео процес надання медичної допомоги. Головний лікар Микола Ходаківський викликав поліцію для зафіксування правопорушення.
На Житомирщині двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом, щоб зняти відео
На Житомирщині двоє блогерів видали себе за інфікованих коронавірусом, щоб зняти відео

Про це 17 березня повідомив голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко.

Двоє осіб – 1990 і 1994 років народження – звернулися до центру Первинної медико-санітарної допомоги Коростенської міської ради із скаргою про невідкладну допомогу. Вони заявили, що нібито мають підвищену температуру та перебували в Італії з 5 по 12 березня.

«Бригада швидкої допомоги відразу зреагувала на цей виклик, прибувши до уявних хворих в повному захисному комплекті від коронавірусної інфекції. Перевіривши сатурацію, їх було доставлено до інфекційного відділення. У інфекційному боксі було проведено швидкий тест на виявлення коронавірусу. Результат виявився негативним, але наразі відомо, що хвороба виявляється тільки на 4-5 добу», – розповів пан Бунечко.

За його словами, коли лікар розпочала оптувати «хворих», вони зізналися, що «виявилися блогерами та знімають процес отримання медичної допомоги».

«Я вимагатиму, щоб ці жартівники компенсували вартість даремно витраченого комплекту індивідуального захисту і виїзд медичної бригади та були притягнуті до адміністративної відповідальності», – додав голова Житомирської ОДА.

ДОПОВНЕНО: Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення щодо двох блогерів, які видавали себе за інфікованих коронавірусом COVID-19, щоб зняти на відео процес надання медичної допомоги в Коростені Житомирської області

Зазначимо, що в Україні офіційно зафіксували 14 випадків зараження коронавірусом – у Чернівецькій області (10), Житомирській (1), Київській області (1) та Києві (2). Двоє з цих випадків – летальні (у Житомирській та Чернівецькій областях).

Нагадаємо, 16 березня працівники поліції та СБУ склали протокол про адміністративне правопорушення на 34-річного чоловіка з міста Лисичанськ, його звинувачують у поширенні неправдивих чуток про пандемію COVID-19. Це порушення статті 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нещодавно за аналогічне правопорушення адмінпротокол склали на чоловіка з Чернівецької області. На своїй сторінці він поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками.

Фото: Репортер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду