ДБР заявляє, що Федина не прийшла за підозрою, її викликають повторно

ДБР заявляє, що Федина не прийшла за підозрою, її викликають повторно

7 Лютого 2020
1550
7 Лютого 2020
15:10

ДБР заявляє, що Федина не прийшла за підозрою, її викликають повторно

1550
Державне бюро розслідувань (ДБР) повторно викликає народну депутатку від фракції «Європейська солідарність» Софію Фединну 12 лютого для вручення письмового повідомлення про підозру через стрім про президента Зеленського.
ДБР заявляє, що Федина не прийшла за підозрою, її викликають повторно
ДБР заявляє, що Федина не прийшла за підозрою, її викликають повторно

Про це повідомляється на сайті ДБР.

«Оскільки народний депутат України Софія Федина 6 лютого 2020 року не з’явилася за викликом та не повідомила про поважні причини неприбуття, вона повторно викликається слідчим Державного бюро розслідувань за дорученням Генерального прокурора на 11:00 12 лютого 2020 року для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сказав, що в СБУ теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. За його словами, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському, а також волонтерці й блогерці Марусі Звіробій.

28 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки в помешканні Олени Біленької, відомої як блогерка й волонтерка Маруся Звіробій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1550
Читайте також
30.07.2020 16:59
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
10 473
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
іван
1499 дн. тому
правильно софіє посилай їх на хуй
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду