ДБР викликало Софію Федину для вручення підозри

ДБР викликало Софію Федину для вручення підозри

5 Лютого 2020
4916
5 Лютого 2020
15:54

ДБР викликало Софію Федину для вручення підозри

4916
Державне бюро розслідувань збирається 6 лютого вручити письмове повідомлення про підозру народній депутатці від фракції «Європейська солідарність» Софії Федині через стрім про президента Зеленського.
ДБР викликало Софію Федину для вручення підозри
ДБР викликало Софію Федину для вручення підозри

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора (ОГП) на своєму сайті. 

«За дорученням Генерального прокурора 3 лютого 2020 року слідчим Державного бюро розслідувань з дотриманням вимог ст. 135 КПК України на 6 лютого 2020 року викликана Народний депутат України Федина Софія для проведення процесуальної дії – вручення письмового повідомлення про підозру», – йдеться в повідомленні.

У ньому також вказано, що повістка про виклик направлена за адресою реєстрації Софії Федини, фактичного проживання та за місцем роботи. Вона вважається належним чином повідомленою, але для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик ОГП вирішив додатково оприлюднити повістку. 

Нагадаємо, що депутатка Софія Федина і волонтерка Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. У Генпрокуратурі підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов сказав, що в СБУ теж є провадження щодо висловлювань Софії Федини. За його словами, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув’язнення. 

26 листопада Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині через погрозу вбивством президенту України Володимиру Зеленському, а також волонтерці й блогерці Марусі Звіробій.

28 листопада Державне бюро розслідувань провело обшуки в помешканні Олени Біленької, відомої як блогерка й волонтерка Маруся Звіробій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4916
Читайте також
30.07.2020 16:59
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
10 473
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
1503 дн. тому
Більше нічим займатись як Добровольців намагатись залякати! Краще б розслідували з ким зрадники в Омані зустрічались!!!
Маруся Дереволуп
1503 дн. тому
На нари потрібно відсилати це недалеке бидло, щоб інше бидло знало, що буде в разі відкритих погроз. Я лише надіюсь, що у в'язниці виділять репетитора по українській мові, щоб навчити Марію граматиці, бо її суржик - це плювок в нашу мову. Не може вивчити і української, ні російської, так ще й своїми словесними висера... перлами легетимізує поняття "бидло" як щось прийнятне в соціумі. Так що вперед, з піснею, швидше за все з шансончиком, щоб відповідало ситуації.
Олег
1503 дн. тому
Да не подозрение этим .лядям нужно вручать, а закрывать сразу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду