ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій

ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій

12 Травня 2020
2585

ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій

2585
4 травня термін досудового слідства було продовжено на два місяці, а вже 8 травня ДБР повідомило про його завершення.
ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій
ДБР завершило досудове розслідування у справі Федини та Звіробій

Про це народна депутатка Софія Федина повідомила у Facebook, опублікувавши відповідний документ.

Також вона повідомила, що суд не продовжив для неї запобіжний захід.

Як відомо, Софія Федина та блогерка й волонтерка Олена Біленька (відома як Маруся Звіробій) є фігурантками кримінального провадження про погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському.

«Суд не продовжив запобіжний захід, оскільки терміни минули. ДБР дало папір, що досудове слідство завершено і достатньо доказів для обвинувального акту і передачі справи в суд», - написала народна депутатка у соцмережі 12 травня.

Софія Федина додала, що слідчий анонсував клопотання про новий запобіжний захід для неї. 

Раніше запобіжні заходи зняли також з Марусі Звіробій. А 4 травня термін досудового розслідування було продовжено на 2 місяці (у ДБР клопотали про 3 місяці).

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Софія Федина і Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають... Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», - сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. Там підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань. Голова СБУ Іван Баканов сказав, що його відомство також має провадження щодо висловлювань Софії Федини. 

6 лютого 2020 року слідчі ДБР повідомили Марусі Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України). 12 лютого підозру оголосили також Софії Федині.

Печерський районний суд 10 лютого 2020 року відпустив її під особисте зобов’язання. Марусю Звіробій зобов’язали носити електронний засіб контролю. 8 травня всі зобов'язання суд зняв.

10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов'язання з покладенням певних обов'язків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2585
Читайте також
30.07.2020 16:59
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
10 473
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Добренький
1405 дн. тому
Похоже, дело Фэдыны и Маруси Стекломой спускают на тормозах. Но, я уверен, что у Зеленского прекрасная память и надеюсь, что этих двух кур ждёт судьба Я. Охотникова, который когда-то позволил себе ударить товарища Сталина на трибуне мавзолея.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду