Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони

Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони

9 Грудня 2019
2536
9 Грудня 2019
14:30

Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони

2536
У Парижі 9 грудня відбудеться зустріч «нормандської четвірки». Для переговорів зустрінуться керівники чотирьох держав: Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та Ангела Меркель. Зустріч має розпочатися о 17:00 (за київським часом), після неї запланована спільна пресконференція.
Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони
Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони

Низка українських каналів направили до Франції знімальні групи та змінили програмну сітку через зустріч у «нормандському форматі».

Пресслужби каналів розповіли «Детектору медіа» про свої ефіри в день зустрічі.

Для Суспільного у Франції працюють журналістка Роксолана Бичай та оператор Владислав Тягун. Протягом дня в новинах виходитимуть включення наживо. Щоденна програма «Тема дня», яка виходить о 18:25, також буде присвячена цій темі й виходитиме в режимі спецвипуску – у випадку термінових новин кореспонденти Суспільного включатимуться в ефір наживо. Після завершення саміту Суспільне транслюватиме наживо пресконференцію, яка відбудеться одразу по завершенню зустрічі.

Для каналу СТБ у Парижі працюють кореспондент програми «Вікна-новини» Борис Сачалко разом з оператором. Уся інформація щодо зустрічі буде висвітлена у випусках програми «Вікна-новини» о 17:30 та 23:00. У випуску новин о 17:30 – пряме включення з першими результатами зустрічі в Парижі, а о 23:00 – підсумки саміту та ключові результати.

Телеканал ICTV не відправляв знімальну групу, але на саміті працює кореспондентка Ольга Чайко. Окремого спецпрограмування канал не запланував, події з Франції висвітлюватимуть у п’яти новинних випусках.

«1+1» направив до Франції дві знімальні групи – політичну оглядачку ТСН Ольгу Кошеленко і спеціальну кореспондентку новин ТСН Наталію Фібриг. Протягом дня в ефірі каналу відбуватимуться прямі включення з місця подій, а також спеціальні матеріали. Висвітлення подій саміту буде відбуватися під час планових ефірів ТСН. Проте за потреби команда ТСН буде входити в ефір зі спецвипуском. Пресконференцію за результатами саміту планують показувати в прямому ефірі.

Для «Інтера» в Парижі працює кореспондентка європейського бюро телеканалу Олена Абрамович. Пресслужба каналу ще не відповіли на запит «Детектора медіа».

Телеканал «Україна» направив у Париж знімальну групу – журналістку Анну Гришин та оператора В’ячеслава Філюшкіна, які готують репортаж і спеціальні включення. Сітка каналу змінюватись не буде, але в кожному випуску новин «Сьогодні» будуть включення знімальною групи з Парижа з актуальною і детальною інформацією на момент ефіру. Пряма трансляція вже відбувається в ефірі каналу «Україна 24», який наразі працює в режимі технічного мовлення, а також на платформах «Сьогодні» в інтернеті – Facebook, YouTube та на сайті.

Прямий канал направив до Парижа одну знімальну групу в складі журналістки Олени Курбанової та оператора Максима Хлопотова. На каналі з 6:00 до опівночі проходить марафон «Нормандська зустріч. Зрада чи перемога».

5 канал теж направив одну знімальну групу до Парижа, також на каналі відбувається марафон, присвячений нормандському саміту.

Телеканал «112 Україна» направив декілька знімальних груп. З 8:00 в ефірі каналу проходить марафон «Нормандія - 2019», який триватиме до пізньої ночі. У ході марафону вони проведуть ексклюзивні прямі включення з Парижа. Окрім того, у студії каналу експерти коментуватимуть події в прямому ефірі.

NewsOne направив у Францію дві знімальні групи. Канал буде змінювати програмну сітку, залежно від перебігу подій на саміті та можливості їх транслювати. О 18:00 вийде спецефір «Епіцентр української політики. Нормандський формат. Перезавантаження?» з В'ячеславом Піховшеком та Діаною Панченко.

Для каналу ZIK у виїзній студії в Парижі працюватимуть журналісти Надія Сасс та Катерина Барчик. В ефірі каналу проходитиме «Марафон миру». Крім того, кореспондент Андрій Лащ та колишня народна депутатка, ведуча каналу Надія Савченко працюватимуть у виїзній студії на сході України. У студії будуть присутні українці з обох боків лінії розмежування. Спеціальним гостем телемарафону стане колишній політв'язень Микола Карпюк.

«Громадське телебачення» направило одну знімальну групу до Парижа, там працюють спеціальні кореспонденти Наталія Гуменюк та Настя Станко разом з відеографом Олександром Коханом. З 15:30 очікуються стріми, включення і новини на всіх платформах «Громадського». З 19:00 до 21:00, у рамках програми «Нині вже», відбудуться присвячений нормандському саміту спецефір. Його гостями стануть політики, експерти, журналісти, колишні дипломати, зокрема – ексміністр закордонних справ Павло Клімкін. Також під час спецефіру заплановані включення зі Львова, Одеси, Харкова, Сєвєродонецька і Станиці Луганської. Крім того, команда світу збирає та аналізує інформацію впродовж дня, а 10 грудня цей аналіз буде оприлюднений на всіх платформах.

Телеканал «Наш» направив у Францію знімальну групу на чолі з Ангеліною Пичик, вони передаватимуть з Парижа всі подробиці переговорів, позиції учасників, думки політиків та експертів про те, чи варто чекати прориву у вирішенні конфлікту на сході України. Зранку редакція телеканалу та сайт nash.live на всіх ресурсах медіаплатформи інформує про подробиці зустрічі: прямі трансляції, ексклюзивні коментарі та факти. О 16:30 розпочнеться телемарафон «Нормандська зустріч».

24 канал не відправляв журналістів до Франції, а зустріч буде висвітлювати у рамках випусків новин і вечірніх гостьових ефірів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2536
Читайте також
09.12.2019 17:05
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду