detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
09.12.2019 14:30
Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони
Як телеканали висвітлюють «нормандський саміт»: репортажі та включення власкорів, марафони
У Парижі 9 грудня відбудеться зустріч «нормандської четвірки». Для переговорів зустрінуться керівники чотирьох держав: Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та Ангела Меркель. Зустріч має розпочатися о 17:00 (за київським часом), після неї запланована спільна пресконференція.

Низка українських каналів направили до Франції знімальні групи та змінили програмну сітку через зустріч у «нормандському форматі».

Пресслужби каналів розповіли «Детектору медіа» про свої ефіри в день зустрічі.

Для Суспільного у Франції працюють журналістка Роксолана Бичай та оператор Владислав Тягун. Протягом дня в новинах виходитимуть включення наживо. Щоденна програма «Тема дня», яка виходить о 18:25, також буде присвячена цій темі й виходитиме в режимі спецвипуску – у випадку термінових новин кореспонденти Суспільного включатимуться в ефір наживо. Після завершення саміту Суспільне транслюватиме наживо пресконференцію, яка відбудеться одразу по завершенню зустрічі.

Для каналу СТБ у Парижі працюють кореспондент програми «Вікна-новини» Борис Сачалко разом з оператором. Уся інформація щодо зустрічі буде висвітлена у випусках програми «Вікна-новини» о 17:30 та 23:00. У випуску новин о 17:30 – пряме включення з першими результатами зустрічі в Парижі, а о 23:00 – підсумки саміту та ключові результати.

Телеканал ICTV не відправляв знімальну групу, але на саміті працює кореспондентка Ольга Чайко. Окремого спецпрограмування канал не запланував, події з Франції висвітлюватимуть у п’яти новинних випусках.

«1+1» направив до Франції дві знімальні групи – політичну оглядачку ТСН Ольгу Кошеленко і спеціальну кореспондентку новин ТСН Наталію Фібриг. Протягом дня в ефірі каналу відбуватимуться прямі включення з місця подій, а також спеціальні матеріали. Висвітлення подій саміту буде відбуватися під час планових ефірів ТСН. Проте за потреби команда ТСН буде входити в ефір зі спецвипуском. Пресконференцію за результатами саміту планують показувати в прямому ефірі.

Для «Інтера» в Парижі працює кореспондентка європейського бюро телеканалу Олена Абрамович. Пресслужба каналу ще не відповіли на запит «Детектора медіа».

Телеканал «Україна» направив у Париж знімальну групу – журналістку Анну Гришин та оператора В’ячеслава Філюшкіна, які готують репортаж і спеціальні включення. Сітка каналу змінюватись не буде, але в кожному випуску новин «Сьогодні» будуть включення знімальною групи з Парижа з актуальною і детальною інформацією на момент ефіру. Пряма трансляція вже відбувається в ефірі каналу «Україна 24», який наразі працює в режимі технічного мовлення, а також на платформах «Сьогодні» в інтернеті – Facebook, YouTube та на сайті.

Прямий канал направив до Парижа одну знімальну групу в складі журналістки Олени Курбанової та оператора Максима Хлопотова. На каналі з 6:00 до опівночі проходить марафон «Нормандська зустріч. Зрада чи перемога».

5 канал теж направив одну знімальну групу до Парижа, також на каналі відбувається марафон, присвячений нормандському саміту.

Телеканал «112 Україна» направив декілька знімальних груп. З 8:00 в ефірі каналу проходить марафон «Нормандія - 2019», який триватиме до пізньої ночі. У ході марафону вони проведуть ексклюзивні прямі включення з Парижа. Окрім того, у студії каналу експерти коментуватимуть події в прямому ефірі.

NewsOne направив у Францію дві знімальні групи. Канал буде змінювати програмну сітку, залежно від перебігу подій на саміті та можливості їх транслювати. О 18:00 вийде спецефір «Епіцентр української політики. Нормандський формат. Перезавантаження?» з В'ячеславом Піховшеком та Діаною Панченко.

Для каналу ZIK у виїзній студії в Парижі працюватимуть журналісти Надія Сасс та Катерина Барчик. В ефірі каналу проходитиме «Марафон миру». Крім того, кореспондент Андрій Лащ та колишня народна депутатка, ведуча каналу Надія Савченко працюватимуть у виїзній студії на сході України. У студії будуть присутні українці з обох боків лінії розмежування. Спеціальним гостем телемарафону стане колишній політв'язень Микола Карпюк.

«Громадське телебачення» направило одну знімальну групу до Парижа, там працюють спеціальні кореспонденти Наталія Гуменюк та Настя Станко разом з відеографом Олександром Коханом. З 15:30 очікуються стріми, включення і новини на всіх платформах «Громадського». З 19:00 до 21:00, у рамках програми «Нині вже», відбудуться присвячений нормандському саміту спецефір. Його гостями стануть політики, експерти, журналісти, колишні дипломати, зокрема – ексміністр закордонних справ Павло Клімкін. Також під час спецефіру заплановані включення зі Львова, Одеси, Харкова, Сєвєродонецька і Станиці Луганської. Крім того, команда світу збирає та аналізує інформацію впродовж дня, а 10 грудня цей аналіз буде оприлюднений на всіх платформах.

Телеканал «Наш» направив у Францію знімальну групу на чолі з Ангеліною Пичик, вони передаватимуть з Парижа всі подробиці переговорів, позиції учасників, думки політиків та експертів про те, чи варто чекати прориву у вирішенні конфлікту на сході України. Зранку редакція телеканалу та сайт nash.live на всіх ресурсах медіаплатформи інформує про подробиці зустрічі: прямі трансляції, ексклюзивні коментарі та факти. О 16:30 розпочнеться телемарафон «Нормандська зустріч».

24 канал не відправляв журналістів до Франції, а зустріч буде висвітлювати у рамках випусків новин і вечірніх гостьових ефірів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY