В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим

В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим

3 Листопада 2019
1996
3 Листопада 2019
12:06

В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим

1996
Раніше в ЗМІ з'явилась інформація про те, що на Банковій сталася бійка між головою Офісу президента Андрієм Богданом та головою СБУ Іваном Бакановим.
В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим
В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим

Про начебто бійку між посадовцями повідомив у Facebook журналіст Станіслав Речинський.

«У середу на Банковій побилися Баканов і Богдан. Богдан з тих пір на роботу не виходить. Причина конфлікту - призначення начальника ГСУ СБУ. Богдан хотів Нескоромного. Баканов - Вовка. Богдану вибили зуб. Крім того, Зе підписав Подання Баканова на звільнення двох заступників голови. Бухарева і Нескоромного. Дубліка не підписав. Баканов - це Коломойський. І він зараз фактично керує СБУ. І це погано», - написав він.

Шеф-редакторка Lb.ua Соня Кошкіна у своєму телеграм-каналі з посиланням на допис Речинського написала, що, за її інформацією, бійка начебто справді мала місце.

«Фактаж весь підтверджую - перевірила. І по Богдану теж. Оцінки і акценти у мене дещо інші, але поки залишу їх при собі - зараз важливий саме фактаж», - зазначила вона/

Слова Речинського та Кошкіної про драку в між Богданом та Бакановим поширили ряд ЗМІ. Зокрема, НВ, «Гордон», сайт 24 каналу, 112.ua, «Українські новини».

Натомість заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко заявив у Facebook, що поширена журналістами інформація начебто є фейком.

«Ми спростовуємо цю інформацію, хоча особливого спростування вона не потребує, бо є вигаданою від початку і до кінця. В черговий раз надбанням громадськості став фейк, не заснований на жодному джерелі, яке заслуговувало би хоч якоїсь довіри. Шкода що на нього ведуться серйозні видання, яким довіряють люди», - написав він.

Допис Кирила Тимошенка також розмістила на своїй сторінці у соцмережі речниця президента України Юлія Мендель.

Соня Кошкіна на питання ДМ відмовилась коментувати це спростування.

Також Андрій Богдан 2 листопада зробив у соцмережі жартівливий допис про очільника СБУ: «Баканов не потрапляйся на моєму шляху!!!! Наступного разу вип'ю всю кров)))) Будеш кішкам хвости крутити!!!».

Нагадаємо, у серпні ряд ЗМІ отримали від джерела в ОПУ інформацію, що  глава Офісу президента України (ОПУ) Андрій Богдан нібито написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Наступного дня з'ясувалося, що насправді ніякої відставки не буде й це був просто «жарт» посадових осіб ОПУ.

Згодом виявилось, що першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави ОПУ Андрія Богдана був Кирило Тимошенко. Хоча сам він цю інформацію в коментарі ДМ спочатку спростовував. Потім він заявляв, що інформація про нібито відставку була поширена ще до появи фотокопії заяви, а він розсилав фотографії у ЗМІ через численні прохання прокоментувати.

Фото: Факти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1996
Читайте також
05.11.2019 16:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду