detector.media
03.11.2019 12:06
В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим
В ОПУ спростували поширену журналістами інформацію про бійку між Богданом та Бакановим
Раніше в ЗМІ з'явилась інформація про те, що на Банковій сталася бійка між головою Офісу президента Андрієм Богданом та головою СБУ Іваном Бакановим.

Про начебто бійку між посадовцями повідомив у Facebook журналіст Станіслав Речинський.

«У середу на Банковій побилися Баканов і Богдан. Богдан з тих пір на роботу не виходить. Причина конфлікту - призначення начальника ГСУ СБУ. Богдан хотів Нескоромного. Баканов - Вовка. Богдану вибили зуб. Крім того, Зе підписав Подання Баканова на звільнення двох заступників голови. Бухарева і Нескоромного. Дубліка не підписав. Баканов - це Коломойський. І він зараз фактично керує СБУ. І це погано», - написав він.

Шеф-редакторка Lb.ua Соня Кошкіна у своєму телеграм-каналі з посиланням на допис Речинського написала, що, за її інформацією, бійка начебто справді мала місце.

«Фактаж весь підтверджую - перевірила. І по Богдану теж. Оцінки і акценти у мене дещо інші, але поки залишу їх при собі - зараз важливий саме фактаж», - зазначила вона/

Слова Речинського та Кошкіної про драку в між Богданом та Бакановим поширили ряд ЗМІ. Зокрема, НВ, «Гордон», сайт 24 каналу, 112.ua, «Українські новини».

Натомість заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко заявив у Facebook, що поширена журналістами інформація начебто є фейком.

«Ми спростовуємо цю інформацію, хоча особливого спростування вона не потребує, бо є вигаданою від початку і до кінця. В черговий раз надбанням громадськості став фейк, не заснований на жодному джерелі, яке заслуговувало би хоч якоїсь довіри. Шкода що на нього ведуться серйозні видання, яким довіряють люди», - написав він.

Допис Кирила Тимошенка також розмістила на своїй сторінці у соцмережі речниця президента України Юлія Мендель.

Соня Кошкіна на питання ДМ відмовилась коментувати це спростування.

Також Андрій Богдан 2 листопада зробив у соцмережі жартівливий допис про очільника СБУ: «Баканов не потрапляйся на моєму шляху!!!! Наступного разу вип'ю всю кров)))) Будеш кішкам хвости крутити!!!».

Нагадаємо, у серпні ряд ЗМІ отримали від джерела в ОПУ інформацію, що  глава Офісу президента України (ОПУ) Андрій Богдан нібито написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Наступного дня з'ясувалося, що насправді ніякої відставки не буде й це був просто «жарт» посадових осіб ОПУ.

Згодом виявилось, що першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави ОПУ Андрія Богдана був Кирило Тимошенко. Хоча сам він цю інформацію в коментарі ДМ спочатку спростовував. Потім він заявляв, що інформація про нібито відставку була поширена ще до появи фотокопії заяви, а він розсилав фотографії у ЗМІ через численні прохання прокоментувати.

Фото: Факти

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY