Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі

Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі

30 Жовтня 2019
2903
30 Жовтня 2019
20:03

Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі

2903
Раніше російський пропагандист, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов в ефірі авторської програми зневажливо обговорював українського бізнесмена Олександра Ярославського та його ініціативу по відбудові донецького аеропорту.
Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі
Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі

Як пише видання «МедіаПорт», про харківського бізнесмена Ярославського в ефірі програми «Вечір з Володимиром Соловйовим» заговорив один з учасників - Олександр Охрименко, якого представили як президента «Українського аналітичного центру».

У розмові йшлося про інвестиції, і Охрименко згадав нещодавну заяву Ярославського про готовність вкласти $100 млн у відбудову донецького аеропорту за умови реінтеграції окупованих територій Донбасу.

Ведучий на коментар спікера відреагував скепсисом та з неприхованою зневагою ставив питання про те, хто такий Ярославський та на чому він заробив гроші.

— Гроші-то він на чому заробив? — питав Володимир Соловйов.

— На бізнесі.

— Ви цю фразу повторюєте, як дівчина на дорозі...

— Машинобудівництво, хімія, сільське господарство, банківська справа [...] Вам заздрісно, що він успішний...

— Чому заздрити? У людини харківський «Металіст» (Ярославський продав футбольнй клуб Сергію Курченку у 2012 р. - ред.), чого йому заздрити...

Компанія DCH, яка належить Олександру Ярославському, оприлюднила його заяву з цього приводу. Повідомляється, що бізнесмен вжне направив своє звернення Соловйову.

«Я створював і розвивав свої компанії в непростих умовах перехідної економіки - як і всі бізнесмени нашого часу. Але при цьому серед моїх проектів немає жодного, за які варто було б соромитися. ФК "Металіст" (Харків), який обговорювався гостями передачі, в ті роки, коли він мені належав, не тільки грав і вигравав у єврокубках. Але і був приймаючим футбольним клубом Євро-2012, на побудованому мною для команди стадіоні грали збірні Португалії, Нідерландів, Німеччини. А про те, чому нинішня доля "Металіста" так незавидна Вам краще і простіше було б запитати його нинішнього власника. Я можу розповісти ще дуже багато цікавого про свій бізнес і з задоволенням візьму участь у вашій передачі в режимі прямого включення. Готовий зробити це навіть сьогодні, щоб глядачі могли отримати інформацію, яка так жваво обговорювалася експертами, з перших рук і максимально оперативно», - йдеться в заяві Олександра Ярославського.

Нагадаємо, що Сергій Курченко, якому Ярославський продав футбольний клуб, - це бізнесмен-втікач часів екс-президента Віктора Януковича. Він також був кінцевим бенефіціаром компанії «Український медіа-холдинг» (UMH).

У 2017 році Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна Курченка.

Про арешт коштів UMH клопотали група прокурорів і слідчих ГПУ, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом.

На початку грудня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH.

У січні 2018 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH, який належить олігархові-втікачеві Сергію Курченку, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

У лютому 2019 року Генеральна прокуратура України викликала Сергія Курченка для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного.

9 вересня 2019 Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким передав в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних і інших злочинів (АРМА) медіаактиви Сергія Курченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2903
Читайте також
25.10.2019 16:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду