detector.media
30.10.2019 20:03
Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі
Бізнесмен Ярославський запропонував російському ведучому Соловйову зустрітися у прямому ефірі
Раніше російський пропагандист, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов в ефірі авторської програми зневажливо обговорював українського бізнесмена Олександра Ярославського та його ініціативу по відбудові донецького аеропорту.

Як пише видання «МедіаПорт», про харківського бізнесмена Ярославського в ефірі програми «Вечір з Володимиром Соловйовим» заговорив один з учасників - Олександр Охрименко, якого представили як президента «Українського аналітичного центру».

У розмові йшлося про інвестиції, і Охрименко згадав нещодавну заяву Ярославського про готовність вкласти $100 млн у відбудову донецького аеропорту за умови реінтеграції окупованих територій Донбасу.

Ведучий на коментар спікера відреагував скепсисом та з неприхованою зневагою ставив питання про те, хто такий Ярославський та на чому він заробив гроші.

— Гроші-то він на чому заробив? — питав Володимир Соловйов.

— На бізнесі.

— Ви цю фразу повторюєте, як дівчина на дорозі...

— Машинобудівництво, хімія, сільське господарство, банківська справа [...] Вам заздрісно, що він успішний...

— Чому заздрити? У людини харківський «Металіст» (Ярославський продав футбольнй клуб Сергію Курченку у 2012 р. - ред.), чого йому заздрити...

Компанія DCH, яка належить Олександру Ярославському, оприлюднила його заяву з цього приводу. Повідомляється, що бізнесмен вжне направив своє звернення Соловйову.

«Я створював і розвивав свої компанії в непростих умовах перехідної економіки - як і всі бізнесмени нашого часу. Але при цьому серед моїх проектів немає жодного, за які варто було б соромитися. ФК "Металіст" (Харків), який обговорювався гостями передачі, в ті роки, коли він мені належав, не тільки грав і вигравав у єврокубках. Але і був приймаючим футбольним клубом Євро-2012, на побудованому мною для команди стадіоні грали збірні Португалії, Нідерландів, Німеччини. А про те, чому нинішня доля "Металіста" так незавидна Вам краще і простіше було б запитати його нинішнього власника. Я можу розповісти ще дуже багато цікавого про свій бізнес і з задоволенням візьму участь у вашій передачі в режимі прямого включення. Готовий зробити це навіть сьогодні, щоб глядачі могли отримати інформацію, яка так жваво обговорювалася експертами, з перших рук і максимально оперативно», - йдеться в заяві Олександра Ярославського.

Нагадаємо, що Сергій Курченко, якому Ярославський продав футбольний клуб, - це бізнесмен-втікач часів екс-президента Віктора Януковича. Він також був кінцевим бенефіціаром компанії «Український медіа-холдинг» (UMH).

У 2017 році Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна Курченка.

Про арешт коштів UMH клопотали група прокурорів і слідчих ГПУ, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом.

На початку грудня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH.

У січні 2018 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH, який належить олігархові-втікачеві Сергію Курченку, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

У лютому 2019 року Генеральна прокуратура України викликала Сергія Курченка для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного.

9 вересня 2019 Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким передав в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних і інших злочинів (АРМА) медіаактиви Сергія Курченка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY