ГПУ викликала на допит власника UMH Сергія Курченка

ГПУ викликала на допит власника UMH Сергія Курченка

17 Лютого 2019
3120
17 Лютого 2019
12:32

ГПУ викликала на допит власника UMH Сергія Курченка

3120
Генеральна прокуратура України викликала власника «Українського медіа-холдингу» Сергія Курченка для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного.
ГПУ викликала на допит власника UMH Сергія Курченка
ГПУ викликала на допит власника UMH Сергія Курченка

Повістка про виклик бізнесмена на допит розміщена на сайті ГПУ.

«Гр-н Курченко Сергій Віталійович, 21.09.1985 р.н., місце реєстрації: Харківська область, м. Чугуїв, вул. Чапаєва, буд. 9, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України Вам необхідно з'явитися 22.02.2019 о 14 годині 00 хвилин в кабінет №808-В приміщення Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вулиця Різницька, 13/15, для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні №42016000000003393 від 16.11.2016 за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 та іншими статтями КК України», - йдеться у повістці.

Курченка підозрюють у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна, відмиванні доходів, фіктивному підприємництві, ухиленні від сплати податків та інших злочинах.

Нагадаємо, у 2017 році Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна Сергія Курченка - бізнесмена-втікача часів екс-президента Віктора Януковича.

Про арешт коштів компанії «Український медіа-холдинг» (UMH), кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен, клопотали група прокурорів і слідчих ГПУ, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом. 

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку грудня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH, що належить Сергієві Курченку.

У січні 2018 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH, який належить олігархові-втікачеві Сергію Курченку, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

У травні 2018 року слідчі ГПУ отримали доступ до рахунків, за якими обліковувались операції за кредитним договором на суму 160 мільйонів доларів від 2013 року, укладеним між ТОВ «Ветек Медіа Інвест» та «Укрексімбанком», а також до рахунків офшорних кіпрських компаній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду