Дубінський і Василевська-Смаглюк пройшли перевірку на поліграфі

Дубінський і Василевська-Смаглюк пройшли перевірку на поліграфі

24 Жовтня 2019
2332
24 Жовтня 2019
12:54

Дубінський і Василевська-Смаглюк пройшли перевірку на поліграфі

2332
Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський 23 жовтня пройшов перевірку на поліграфі в прямому ефірі, а його колега по фракції Ольга Василевська-Смаглюк - 24 жовтня.
Дубінський і Василевська-Смаглюк пройшли перевірку на поліграфі
Дубінський і Василевська-Смаглюк пройшли перевірку на поліграфі

Перевірку провели після скандалу з нібито проплаченим голосуванням Комітету Верховної Ради із фінансів, податкової та митної політики (до якого входить нардеп) проти антикорупційного законопроєкту, повідомляє НВ. За даними ЗМІ, 11 нардепів від «Слуги народу», які входять у цей комітет, нібито отримали по 30 тисяч доларів за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості. Після цього президент Володимир Зеленський зажадав від них пройти перевірку на поліграфі.

Олександр Дубінський проходив перевірку на поліграфі в приміщенні YouTube-каналу «Свободный», власником і засновником якого є колишній головред журналістських проєктів у компанії «1+1 Production» у групі «1+1 медіа» Владислав Сидоренко. На своїй сторінці в Facebook він повідомив, що на подію акредитувалися: «112 Україна», «Наш/Максі.ТВ», «Обозреватель», «Лівий берег», 24 канал, Zik, ICTV, «Страна», Newsone. Проте в коментарях він уточнив, що було набагато більше журналістів.

Перед проходженням процедури на поліграфі відбувся брифінг, після якого журналістів попросили покинути приміщення «для чистоти та об'єктивності результатів» тесту. Результати перевірки мають бути готові 28 жовтня.

Ексжурналістка ТСН, нині народна депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк пройшла перевірку на поліграфі 24 жовтня в іншому місці. Але подію теж транслювали наживо онлайн-платформи Суспільного, ТСН, «Наш/Максі.ТВ» та інші, а також знімали сюжети «112 Україна», «Наш/Максі.ТВ», «Україна», СТБ, «Погляд», Прямий канал, «UA:Перший».

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики делегував колишнього ведучого програми «Гроші» на «1+1», нині народного депутата від фракції «Слуг народу» Олександра Дубінського до конкурсної комісії з відбору незалежних членів наглядових рад державних банків.

У травні «Детектор медіа» публікував матеріал про те, хто такий Олександр Дубінський та як він, колись талановитий економічний журналіст, перетворився на «фахівця» з чорного піару.

Фото: скрнішот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2332
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду