Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»

Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»

9 Жовтня 2019
1693
9 Жовтня 2019
15:30

Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»

1693
Міністр оборони України Андрій Загороднюк вважає, що формула Штайнмаєра стала медійним продуктом, хоча насправді є алгоритмом дій.
Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»
Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»

Про це пише «Укрінформ».

«Ця вербальна формула, тому що її ніде написаної немає, є медійним продуктом. Сам Штайнмаєр, а він президент Німеччини, не знає, що таке «формула Штайнмаєра». Він просто назвав якийсь алгоритм, а потім його почали називати формулою», - сказав пан Загороднюк у Житомирі під час зустрічі «Діалоги про Україну».

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Немало російських ЗМІ позитивно оцінили підписання угоди, а в багатьох українських медіа та в соцмережах одразу заговорили про те, що це є «капітуляцією перед ворогом».  Занепокоєння підписанням цієї угоди громадськість висловлювала й раніше. Наприклад, у вересні оприлюднили відкрите звернення громадськості до Зеленського щодо «формули Штайнмаєра».

1 жовтня під Офісом президента почали збиратися люди на акцію протесту проти «формули Штайнмаєра». Протести продовжилися 2 жовтня, а 3-го активісти оголосили про створення Руху опору капітуляції. Далі протести тривали майже щодня, а в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч протестувальників. Аналогічні акції відбулися практично в усіх обласних центрах та менших містах, таких як Нікополь, Славутич, Кременчук, Маріуполь, Краматорськ.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1693
Читайте також
02.10.2019 12:05
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 345
10.09.2019 19:08
Володимир Малинка
Володимир Рихліцький
Катерина Гончарова
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду