detector.media
09.10.2019 15:30
Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»
Міністр оборони Загороднюк назвав формулу Штайнмаєра «медійним продуктом»
Міністр оборони України Андрій Загороднюк вважає, що формула Штайнмаєра стала медійним продуктом, хоча насправді є алгоритмом дій.

Про це пише «Укрінформ».

«Ця вербальна формула, тому що її ніде написаної немає, є медійним продуктом. Сам Штайнмаєр, а він президент Німеччини, не знає, що таке «формула Штайнмаєра». Він просто назвав якийсь алгоритм, а потім його почали називати формулою», - сказав пан Загороднюк у Житомирі під час зустрічі «Діалоги про Україну».

Як відомо, 1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна узгодила текст формули Штайнмаєра, яка регулює вступ в силу закону про особливий статус Донбасу.

Згідно з документом, закон застосовується на тимчасових умовах з моменту проведення місцевих виборів, а остаточно вступає в силу після рішення Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про визнання результатів виборів відповідними стандартам ОБСЄ та українському законодавству.

Немало російських ЗМІ позитивно оцінили підписання угоди, а в багатьох українських медіа та в соцмережах одразу заговорили про те, що це є «капітуляцією перед ворогом».  Занепокоєння підписанням цієї угоди громадськість висловлювала й раніше. Наприклад, у вересні оприлюднили відкрите звернення громадськості до Зеленського щодо «формули Штайнмаєра».

1 жовтня під Офісом президента почали збиратися люди на акцію протесту проти «формули Штайнмаєра». Протести продовжилися 2 жовтня, а 3-го активісти оголосили про створення Руху опору капітуляції. Далі протести тривали майже щодня, а в неділю, 6 жовтня, на Майдані Незалежності зібралося близько 10 тисяч протестувальників. Аналогічні акції відбулися практично в усіх обласних центрах та менших містах, таких як Нікополь, Славутич, Кременчук, Маріуполь, Краматорськ.

Фото: «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY