Цифрове ефірне мовлення «112 Україна» припинилось 28 вересня - Костинський

Цифрове ефірне мовлення «112 Україна» припинилось 28 вересня - Костинський

28 Вересня 2019
3297
28 Вересня 2019
11:25

Цифрове ефірне мовлення «112 Україна» припинилось 28 вересня - Костинський

3297
26 вересня Нацрада відмовила в продовженні цифрових ліцензій п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна».
Цифрове ефірне мовлення «112 Україна» припинилось 28 вересня - Костинський
Цифрове ефірне мовлення «112 Україна» припинилось 28 вересня - Костинський

Про те, що цифрове мовлення каналу припинилось, повідомив у Facebook член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Сьогодні о 00:00 цифрове ефірне мовлення телеканалів "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять з використанням емблеми "112 Україна", буде припинено (UPD вже припинено) за наслідками рішення Національної ради про непродовження терміну дії їхніх цифрових ліцензій», - написав він.

За словами Костинського, звільнені місця в МХ-5 будуть виставлені Національною радою на конкурс з розвитку місцевого і регіонального телевізійного мовлення.

Нагадаємо, 26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні цифрових ліцензій на мовлення в регіональному мультиплексі МХ-5 п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна»: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ». Свої рішення Нацрада мотивувала тим, що протягом дії ліцензій компанії систематично порушували умови ліцензій і законів, що підтверджено санкціями Нацради. Строк дії ліцензій компаній завершився ще рік тому, у вересні 2018 року. Але вони продовжували мовити, доки Нацрада не розгляне питання продовження або непродовження ліцензій.

Члени Нацради наголосили, що не йдеться про позбавлення ліцензії каналу «112 Україна»: він має супутникову ліцензію та продовжить мовити. А йдеться про регіональні компанії, які зобов’язані були мовити як регіональні канали, а не ретранслювати загальнонаціональний канал (юридично це було створення «спільного продукту», а не ретрансляція).

Гендиректор каналу «112 Україна» зазначив, що скорочень через позбавлення цифрових ліцензій не планується.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3297
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду