Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради

Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради

10 Жовтня 2019
1764
10 Жовтня 2019
14:25

Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради

1764
Президент України Володимир Зеленський вважає, що питання з ліцензією каналу «112 України» має вирішувати оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.
Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради
Зеленський: Питання з ліцензією «112 Україна» має вирішити новий склад Нацради

Про це сказав 10 жовтня під час пресмарафону, який проходить на Kyiv Food Market.

Журналіст телеканалу «112 Україна» запитав у президента: «Чому влада хоче закрити наш канал?» У відповідь пан Зеленський зазначив: «Скажіть, будь ласка, чи оновлений склад Національної ради з питань телебачення та радіомовлення відібрав у вас ліцензію. Чи це кворум колишньої влади? Це і є відповідь. Ця справа розпочаласz з моїм приходом чи два-три роки тому, коли ви не продовжили ліцензію».

Він наголосив на тому, що має прийти новий склад Нацради і «чесно вирішити це питання», а він не впливатиме на цей процес: «Ми маємо перезавантажити Нацраду. Новий склад  повинен прийти. І вони, нехай без мене і розглядають це питання: праві ви чи не праві. Навіщо мені втручатися в цю ситуацію?»

Також у розмові з журналістом Володимир Зеленський наголосив на тому, що за каналом «112 Україна» стоїть Віктор Медвкедчук, який має «не проукраїнську позицію: «Козак, Медведчук – одна історія.  Людина, пан Медведчук, який має непроукраїнську позицію, є вашим власником?» Він підкреслив, що у партії «Слуга народу» немає власників каналів.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», 26 вересня Нацрада відмовила в продовженні цифрових ліцензій п’яти регіональним компаніям, які мовили під логотипом «112 Україна»: ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ». Компанії групи «112 Україна» оскаржили рішення Нацради в Окружному адміністративному суді міста Києва. Водночас у каналу «112 Україна» залишилася супутникова ліцензія, тож він продовжує мовлення на супутнику і в мережах провайдерів платного телебачення.

Нагадаємо, 10 жовтня, о 10:00 на  Kyiv Food Market стартував пресмарафон Володимира Зеленського. Про подію було оголошено вчора. На журналістів чекає не лише незвичне для подібних випадків місце, але й новий формат спілкування президента зі ЗМІ – групами по 7-10 осіб протягом усього дня.

«Детектор медіа» проводить текстову онлайнтрансляцію пресмарафону президента з кометарями медійників. Читайте тут

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1764
Читайте також
11.10.2019 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду