«Парахоботіки узбагойтесь», - так Андрій Богдан прокоментував публікації Bihus.info

«Парахоботіки узбагойтесь», - так Андрій Богдан прокоментував публікації Bihus.info

26 Серпня 2019
6818
26 Серпня 2019
17:28

«Парахоботіки узбагойтесь», - так Андрій Богдан прокоментував публікації Bihus.info

6818
Напередодні журналісти Bihus.info оприлюднили інформацію, що глава Офісу президента України Андрій Богдан у День Незалежності України був у Сен-Тропе на весіллі начебто «смотрящого» за Мін’юстом Андрія Довбенка.
«Парахоботіки узбагойтесь», - так Андрій Богдан прокоментував публікації Bihus.info
«Парахоботіки узбагойтесь», - так Андрій Богдан прокоментував публікації Bihus.info

Голова ОПУ відреагував на матеріали Bihus.info дописом у Facebook.

«Парахоботіки узбагойтесь. У вільний від роботи час, куда хочу туди іду. Хочу на весілля в Сан Тропе. Хочу на фронт в Пески. Принципово - не красти (но цього Вам не понять)», - написав він.

У коментарях під дописом відзначилась, зокрема, речниця президента України - Юлія Мендель. Вона написала: «Сен-Тропе не котирується. Тільки Мальдіви», - ймовірно натякаючи на відпочинок п'ятого президента України Петра Порошенка на Мальдивах у 2018 році.

Нагадаємо, за даними Bihus.info, Андрій Богдан прибув на весілля Андрія Довбенка у Сен-Тропе 22 серпня. Третій день святкувань припав на День Незалежності України.

У статті зазначається, що Андрію Довбенку приписують вплив на кадрові призначення та «вирішення питань», зокрема з державними реєстраторами, у виконавчій службі та з продажем арештованого майна.

Крім того, пишуть «Наші гроші», Довбенко відомий тим, що фігурує в паперах Yanukovychleaks як юрист в організації олігарха Сергія Курченка.

Інформацію Bihus.info про відпочинок Андрія Богдана у Сен-Тропе поширила низка українськиї ЗМІ: «РБК Україна», «Громадське», «Українська правда» тощо.

НВ оприлюднило цю ж інформацію з посиланням на власні джерела. На НВ посилались ZN.ua, «Радіо Свобода».  

Також на власні джерела посилалось LB.ua. На це видання, в свою чергу, посилалось видання «Гордон».

«Обозреватель» вирішив посилатися на інформацію видання «Страна.ua». В «Інтерфакс-Україна» джерелом інформації коротко позначили «ЗМІ».

Зазначимо, що на початку серпня 2019 року Андрій Богдан заявив про свою політичну силу «Слуга народу»: «ми спілкуємось із суспільством без посередників, без журналістів». Це висловлювання та скандал із нібито заявою про відставку Богдана викликали резонанс у медіасередовиці. «Детектор медіа» оприлюднював думки з цього приводу помічника Вадима Рабиновича Володимира Кацмана, дипломата, постійного представника України в Раді Єропи Дмитра Кулеби, шеф-редактора «Детектора медіа» Наталії Лигачової, доцента кафедри нових медій Львівського національного університету імені Івана Франка Юрія Залізняка та нашого постійного автора Бориса Бахтєєва.

Крім того, медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» застеріг команду президента Володимира Зеленського від провокацій, спрямованих проти засобів масової інформації.

20 серпня Андрій Богдан подав до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Відповідачами в справі виступають ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та журналісти програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях» (проєкт «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший») Валерія Єгошина, Максим Савчук, Наталія Седлецька. 

У позові голова ОПУ просить спростувати інформацію про перетин ним 11 разів «білоруської повітряної ділянки кордону» у невідомому напрямку протягом 2018-2019 років та про шість перетинів російського кордону із 2014 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6818
Читайте також
23.09.2019 11:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 715
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не так всё просто
1703 дн. тому
Скажи мне кто твой друг, и я скажу кто ты. Дружба с этим Довбенко как минимум не улучшает имидж главы Офиса президента.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду