Канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею

Канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею

12 Липня 2019
2650
12 Липня 2019
19:20

Канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею

2650
ТОВ «ТРК «112-ТВ» вважає, що учасники мітингу ймовірно вчинятимуть дії, «спрямовані на порушення публічної безпеки, порушення прав і свобод громадян, перешкоджання здійсненню журналістської діяльності, а також дії, спрямовані на підрив основ інформаційної безпеки України».
Канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею
Канал «112 Україна» повідомив, що звернувся до СБУ через запланований мітинг під його будівлею

Про це йдеться в заяві, яку генеральний директор ТОВ «ТРК «112-ТВ» начебто подав до Служби безпеки України. Копія заяви розміщена на сайті 112.ua.

«12.07.2019 ТОВ "ТРК "112-ТВ" з відкритих джерел, а також із відомостей, які містяться на фейсбук-сторінці Сергія Стерненка, керівника громадської організації НГО "Небайдужі" праворадикального спрямування, стало відомо про публікацію, яка містить заклики щодо проведення, ймовірно, несанкціонованої акції протесту біля будівлі, в якій розміщується Телеканал "112 Україна" (ТОВ "ТРК "112-ТВ"). Вказана публікація містить прямі заклики до громадян прибути до будівлі Телеканалу «112 Україна» та всіма можливими способами заблокувати його роботу», - йдеться в заяві.

На каналі не виключають, що під час мітингу буде заблоковано доступ журналістів до їхніх робочих місць, «здійснюватиметься пошкодження майна телеканалу та будівлі, лунатиме погроза насильницьких дій щодо журналістів тощо».

«Своєю чергою це може привести до непоправного – підриву основ інформаційної безпеки України, адже таку інформаційну подію можуть використати у своїх інтересах ЗМІ країни-агресора. У зв’язку із викладеним вимагаємо не допустити вчинення злочинних дій щодо майна телеканалу та забезпечити безпеку і громадський порядок, у тому числі шляхом запобігання можливим протиправним діям щодо Телеканалу «112 Україна» та його працівників 13.07.2019 за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 21-Г», - додається у зверненні.

У дописі Сергія Стерненка у Facebook дійсно є заклик прийти 13 липня під будівлю телеканалу, оскільки раніше в цей день канал «112 Україна» планував показати фільм Олівера Стоуна «Нерозказана історія України». Наразі показ анонсується на 16 липня.

«Є пропозиція сходити в кіно. Майдан організувало ЦРУ. В Україні громадянська війна. Україна втручалась у вибори в США. Путін — миротворець і не винен. Медведчук взагалі топ-менеджер і ми маємо вибачитись перед росією та створити з нею союз. Це цитати нового фільму Стоуна "Нерозказана історія України". Головні герої — Путін і Медведчук. І цей шматок пропаганди покажуть у нас. Офіційно. По телебаченню», - йдеться в дописі Стерненка.

Він також написав, що фільм начебто покажуть 13 липня о 21:00.

«Трансляцію буде здійснювати 112 канал, який належить згаданому куму терориста №1. Вже цієї суботи о 21-й годині. Цікаво подивитись, що ще там покажуть і розкажуть про нашу країну, тому пропоную прийти туди трохи раніше. На допрем’єрний спецпоказ, так би мовити. 13 липня, в суботу, о 18:00. На день народження Сенцова, до речі», - додав він.

Натомість на каналі вважають, що опинились «під загрозою прямого фізичного нападу з боку радикально налаштованих організацій». Про це йдеться в оприлюдненому зверненні до дипломатичних установ та міжнародних організацій у сфері захисту прав журналістів. У ньому «112 Україна» також звинувачує Сергія Стерненка у закликах «всіма можливими способами заблокувати його роботу».

Нагадаємо, канал «112 Україна» планує 16 липня показати документальний фільм «Нерозказана історія України» Олівера Стоуна за участі Віктора Медведчука і Володимира Путіна. Державне агентство України з питань кіно не видавало прокатного посвідчення на цей фільм і не отримувало від каналу документів на його видачу. Перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін припустив, що юристи каналу «112 Україна» можуть розцінювати фільм «Нерозказана історія України» як телепрограму – телевізійну документалістику, для якої не потрібні прокатні посвідчення.

У стрічці Олівер Стоун розповідає нібито історію України з 2003 року, називаючи війну з Росією громадянською війною, а Медведчука – «лідером опозиції». Росія в цьому фільмі не зображена як країна-агресор, режисер підтримує російську версію про події в Україні 2014 року. Фільм базується на розповіді Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна. Співрежисером стрічки є українець Ігор Лопатьонок.

Прем'єра стрічки відбулася 4 липня на італійському кінофестивалі в Таорміні, де були присутні Медведчук із дружиною. Канал «112 Україна» присвятив цій події окремі новинні сюжети 30 червня та 3 липня.

У 2016 році Олівер Стоун презентував антимайданівський фільм «Україна у вогні», в якому стверджувалося, що Майдан організувало Центральне розвідувальне управління США. У 2017 році Олівер Стоун випустив серіал під назвою «Путін».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду