detector.media
08.07.2019 12:29
Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)
Ведучий грузинського каналу «Руставі-2» в прямому ефірі обматюкав Володимира Путіна (ВІДЕО)
У Грузії Георгій Габунія, ведучий авторської програми «P. S.» на телеканалі «Руставі-2», 7 липня російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна, використовуючи лише нецензурні вирази. У зв’язку з цим під будівлею каналу на акцію протесту зібралися люди.

Про це повідомляє «Ехо Кавказ» (проєкт «Радіо Свобода»).

«<…> На нашій гарній землі немає місця такому убогому створінню, такому виродку як ти. Ти – смердючий окупант…», – сказав ведучий у своєму зверненні до президента РФ.

Генеральний директор телекомпанії «Руставі-2» Ніка Гварамія засудив нецензурну лайку ведучого, назвавши «неприпустимою таку самодіяльність». Водночас він сказав, що повністю згоден із заявою Георгія Габунія. Згодом Ніка Гварамія приніс вибачення за нецензурні вирази, які прозвучали в ефірі.

У зв’язку з інцидентом, під будівлю каналу прийшли мітингувальники, які вимагали вибачень, припинення мовлення каналу та порушення кримінальної справи. Також вони закликали ведучого та генерального директора «Руставі-2» покинути канал.

Ніка Гварамія, після закликів учасників акції, повідомив, що канал призупиняє мовлення через небезпеку для каналу та його працівників. Вранці 8 липня канал відновив ефірне мовлення.

Крім того, нецензурні висловлення Георгія Габунія засудили президент Грузії Саломе Зурабішвілі, прем'єрміністр Мамука Бахтадзе, глава парламенту Арчіл Талаквадзе, мер Тбілісі Каха Каладзе.

Нагадаємо, 20 червня в грузинській столиці Тбілісі відбулися багатотисячні акції протести. Причиною протестів став візит російських депутатів в Грузію, які прибули для участі в засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Зокрема, депутат Держдуми РФ Сергій Гаврілов, якому для виступу надали крісло спікера парламенту Грузії, почав говорити російською – це обурило опозицію.

Згодом мітингувальники спробували прорвати поліцейський кордон і потрапити на подвір'я парламенту, після чого між ними і силовиками почалися сутички. Поліцейські застосували проти демонстрантів сльозогінний газ, гумові кулі та водяні гармати.

У акції протесту, за даними ЗМІ, брали участь близько семи тисяч осіб. Унаслідок сутичок з поліцейськими постраждало 240 осіб, 80 з яких – поліцейські. У коментарі  «Детектору медіа» колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчилава повідомив, що під час протестів постраждало понад 10 журналістів.

Згодом стало відомо, що 31 працівник різних грузинських ЗМІ постраждав 20 червня під час мітингу перед будівлею парламенту в центрі Тбілісі, де спецназ застосував сльозогінний газ і гумові кулі.
Фото: скріншот 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY