Росія вирішила вдруге скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову

Росія вирішила вдруге скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову

2 Липня 2019
1789

Росія вирішила вдруге скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову

1789
Делегація Російської Федерації вдруге звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання через закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Це засідання попередньо запланували провести 16 липня.
Росія вирішила вдруге скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову
Росія вирішила вдруге скликати засідання Радбезу ООН через український закон про мову

Про це 1 липня повідомив віце-голова Комітету ООН з питань інформації та речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці в Facebook.

«Незабаром на нас чекає другий акт театру абсурду в Раді Безпеки ООН. Делегація РФ повторно звернулася про обговорення українського мовного закону в Радбезі ООН. Сьогодні під час погодження програми роботи на поточний місяць таке засідання попередньо запланували на 16 липня», – зазначив він.

За його словами, цього разу формальним приводом для скликання засідання стало набуття законом чинності.

«Усі розуміють, що Москву цікавить не стільки закон про мову, скільки будь-яка нагода для дестабілізації ситуації в Україні. Українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має стосунку», – наголосив речник Постійного представництва України в ООН.

Крім того, він додав, що Україна разом з партнерами використає відповідне засідання, щоб порушити питання російсько-українського конфлікту, насамперед звільнення українських моряків і політичних в’язнів, а також – стосовно відповідальності Росії за катастрофу літака МН17.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав цей закон. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України»

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй 20 травня відмовилася розглядати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на засіданні, яке ініціювала Російська Федерація.

22 травня стало відоммо, що Венеціанська комісія отримала звернення з проханням проаналізувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

21 чеврня стало відомо, що до КСУ звернувся 51 нардеп із вимогою визнати закон про мову неконституційним.

Фото: Олег Ніколенко / UN Photo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1789
Читайте також
04.06.2019 16:45
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
7 084
03.05.2019 14:28
Ксения Туркова, «Голос Америки»
1 482
26.04.2019 15:30
Володимир Рихліцький
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду