Верховна Рада розблокувала підписання закону про мову – Парубій підписав

Верховна Рада розблокувала підписання закону про мову – Парубій підписав

14 Травня 2019
2522

Верховна Рада розблокувала підписання закону про мову – Парубій підписав

2522
Верховна Рада 14 травня відхилила чотири постанови про скасування рішення парламенту щодо ухвалення законопроекту «Про функціонування української мови як державної», тим самим розблокувавши підписання цього закону. Спікер ВР Андрій Парубій одразу підписав закон.
Верховна Рада розблокувала підписання закону про мову – Парубій підписав
Верховна Рада розблокувала підписання закону про мову – Парубій підписав

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Проти проекту постанови 5670-д-П проголосували 127 народні депутати, за – 34; 5670-д-П1 (за 34 депутати, проти – 130); 5670-д-П2 (за – 33, проти – 135); 5670-д-П3 (за – 33, проти – 131).

Як писав «Детектор медіа», Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту 14 травня розглянув на засіданні чотири постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення законопроекту «Про функціонування української мови як державної». Комітет рекомендував народним депутатам шляхом голосування визначити прийняти чи відхилити ці постанови.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Однак у якій редакції він прийнятий наразі не відомо.

Станом на 26 квітня у Верховній Раді зареєстрували чотири проекти постанов про скасування рішення парламенту про прийняття закону про українську мову. Підписання закону заблоковане до моменту розгляду цих проектів постанов. Спікер Андрій Парубій обіцяв їх розглянути «невідкладно».

11 травня Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Фото: Верховна Рада України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2522
Читайте також
27.04.2019 11:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
3 146
26.04.2019 15:30
Володимир Рихліцький
0
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Toni
1800 дн. тому
Браво п. Андрію! Ви ввійдете в історія Україні як голова ВР який найбільше з усіх зробив для України і українців. Ваші батьки маю пишатися що виховали такого гідного сина України!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду