Порошенко підписав закон про мову

Порошенко підписав закон про мову

15 Травня 2019
1729

Порошенко підписав закон про мову

1729
Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав закон «Про функціонування української мови як державної».
Порошенко підписав закон про мову
Порошенко підписав закон про мову

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Президент зазначив, що мовний закон є «ретельно збалансованим».

«Він вивірений настільки, що жодна політична сила, яка стоїть на державницьких патріотичних позиціях немала підстав ініціювати його перегляд», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, закон об’єднує націю, хоча «усі хвилювалися, що він буде роз’єднувати».

«Я сподіваюся, що нова влада, ретельно проаналізувавши закон, буде імплементувати його норми в життя, підтримає. Бо це є ключова, державницька позиція існування Української держави! І сьогодні, в цей історичний день для мене висока гордість, висока честь поставити підпис на цьому документі», – резюмував він.

Як писав «Детектор медіа», 14 травня Верховна Рада відхилила чотири постанови про скасування рішення парламенту щодо ухвалення законопроекту «Про функціонування української мови як державної», тим самим розблокувавши підписання цього закону. Спікер ВР Андрій Парубій одразу підписав закон.

Раніше, 14 травня, Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту розглянув на засіданні чотири постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення законопроекту «Про функціонування української мови як державної». Комітет рекомендував народним депутатам шляхом голосування визначити прийняти чи відхилити ці постанови.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Однак у якій редакції він прийнятий наразі не відомо.

Станом на 26 квітня у Верховній Раді зареєстрували чотири проекти постанов про скасування рішення парламенту про прийняття закону про українську мову. Підписання закону заблоковане до моменту розгляду цих проектів постанов. Спікер Андрій Парубій обіцяв їх розглянути «невідкладно».

11 травня Окружний адміністративний суд Києва повідомив, що відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1729
Читайте також
27.04.2019 11:00
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
3 128
26.04.2019 15:30
Володимир Рихліцький
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду