Речниця Зеленського пообіцяла журналістам «часте спілкування та брифінги»

Речниця Зеленського пообіцяла журналістам «часте спілкування та брифінги»

4 Червня 2019
2097

Речниця Зеленського пообіцяла журналістам «часте спілкування та брифінги»

2097
Прес-секретарка Президента України Володимира Зеленського – Юлія Мендель заявила, що журналісти можуть очікувати «на часте спілкування та брифінги» щодо діяльності глави держави.
Речниця Зеленського пообіцяла журналістам «часте спілкування та брифінги»
Речниця Зеленського пообіцяла журналістам «часте спілкування та брифінги»

Про це вона повідомила в інтерв’ю iod.media.

«Мій попередник (Святослав Цеголко, – ДМ) жодного разу не взяв слухавку, коли я йому дзвонила. Хоча я дзвонила і як представник Інтеру, і як представник 112-го, і як представник Тhe New York Times, і як представник Світового банку. Він ніколи не брав слухавку. Я постараюсь її брати», – заявила Юлія Мендель.

За її словами, «ідея відкритості речника» походить від позиції президента, який «не хоче використовувати свою появу в медіа як постійне геройство».

«За останні роки публічність політиків отримала карикатурні форми: то вони стрічки перерізають у садочках чи школах, то постійно з'являються перед камерами, бо ми знаємо, кого впізнають, за того і голосують. Але оскільки Володимир Зеленський все життя на телебаченні, він не має потреби бути героєм телевізії», – пояснила речниця глави держави.

Крім того, вона сказала, що буде в команді президента «інструментом для спілкування з медіа».

Зазначимо, що «Детектор медіа» намагався зв’язатися з Юлією Мендель 3 червня, коли низка ЗМІ написала, що вона виграла конкурс на посаду прес-секретаря президента України. Однак пані Мендель не відповіла ні на дзвінки, ні на повідомлення.

Нагадаємо, 3 червня президент України Володимир Зеленський призначив своїм прес-секретарем Юлію Мендель. Вона працювала журналістом на телеканалах ICTV, Espreso.TV, «112 Україна» та «Інтер». Стала першою українською журналісткою, яка виграла програму Світового інституту преси (World Press Institute). Була представником The New York Times в Україні. Також співпрацювала з низкою таких іноземних видань та телеканалів, як Politico Europe, VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. Була консультантом з комунікацій у Світовому банку. Стажувалася за кордоном у рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, програми THREAD у Єльському університеті, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

Також 3 червня український президент Володимир Зеленський зібрав журналістів на свій перший брифінг, який мав бути відкритим для всіх охочих журналістів та проходити на ґанку Адміністрації президента. Жодних акредитацій для представників ЗМІ не передбачалося. Однак брифінг перенесли в середину будівлі. Ірина Побєдоносцева, відповідальна за інформаційну політику в АП, пояснила, що брифінг на ґанку з міркувань безпеки в останній момент заборонило Управління державної охорони. У зв’язку з цим більшість представників ЗМІ потрапити на нього не змогла.

Крім того, Володимир Зеленський 4-5 червня здійснить перший офіційний закордонний візит на посаді. Однак план перебування глави держави в Брюсселі не передбачає спілкування з журналістами

Телекомпанія CNN розповіла, що газета The New York Times допустила конфлікт інтересів, надрукувавши низку статей Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь в конкурсі на посаду прес-секретаря новообраного президента України Володимира Зеленського.

Фото: iod.media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2097
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду