Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО

Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО

30 Січня 2019
2415
30 Січня 2019
17:08

Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО

2415
30 січня уряд затвердив план заходів на 2019 рік щодо комунікацій у сфері європейської інтеграції, а також щодо вдосконалення інформування українців з питань євроатлантичної інтеграції України
Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО
Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо

Згідно зі Стратегії вдосконалення інформування українців з питань НАТО, держоргани та представники центральної влади протягом 2019 року повинні висвітлювати на прес-конференціях, брифінгах та на своїх веб-сайтах актуальні питання співробітництва України з НАТО. Також заплановано дві інформаційно-роз’яснювальні кампанії для українців, які розповідатимуть про зміст і засади взаємодії України з НАТО та роль НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки; а також висвітлюватимуть те, що зробила Україна на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Ще одна інформаційно-роз’яснювальна кампанія розрахована  на громадян держав-членів НАТО та держав-партнерів НАТО, повідомляє Держкомтелерадіо. Її мета –«формування позитивного ставлення до України як до держави, що має з державами-членами НАТО спільні демократичні цінності».

Також, згідно з планом, мають бути проведені два загальнонаціональні кількісні соціологічні дослідження, за результатами яких визначатимуться подальші заходи з інформування українців про НАТО про євроатлантичний курс України.

Планом заходів з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, зокрема, передбачено проведення трьох інформаційних кампаній.

Перша буде присвячена успішним практикам з впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя українців та історіям успіху українського бізнесу, науки, культури, громадських ініціатив у Європі. Друга інформуватиме громадян України про   результати впровадження реформ та інституційних перетворень в Україні як складової євроінтеграційного процесу у різних сферах: енергетики, інфраструктури, цифрового ринку, торгівлі та митних питаннях тощо. Третя інформаційна кампанія розрахована на громадян держав-членів ЄС, а також української громади за кордоном і висвітлюватиме переваги співпраці України з ЄС, інформує Держкомтелерадіо.

У рамках кампаній також заплановано виготовлення інформаційної, аудіовізуальної, друкованої продукції та розміщення її в ефірі загальнонаціональних та регіональних теле- та радіоканалів, в інтернеті, громадських місцях, закладах освіти.

Протягом року також планується висвітлювати стан виконання заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, а в обласних центрах для підвищення рівня поінформованості громадян про європейські цінності провести Дні культури країн ЄС. Крім того, планом передбачено організація та проведення прес-турів, освітніх та інтерактивних заходів для студентської молоді і молодіжних громадських організацій.

Реалізація обох розпоряджень Кабміну здійснюватиметься за рахунок держбюджету, повідомляє Держкомтелерадіо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду