detector.media
30.01.2019 17:08
Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО
Держкомтелерадіо повідомив, як українців інформуватимуть з питань євроінтеграції та НАТО
30 січня уряд затвердив план заходів на 2019 рік щодо комунікацій у сфері європейської інтеграції, а також щодо вдосконалення інформування українців з питань євроатлантичної інтеграції України

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо

Згідно зі Стратегії вдосконалення інформування українців з питань НАТО, держоргани та представники центральної влади протягом 2019 року повинні висвітлювати на прес-конференціях, брифінгах та на своїх веб-сайтах актуальні питання співробітництва України з НАТО. Також заплановано дві інформаційно-роз’яснювальні кампанії для українців, які розповідатимуть про зміст і засади взаємодії України з НАТО та роль НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки; а також висвітлюватимуть те, що зробила Україна на шляху до євроатлантичної інтеграції.

Ще одна інформаційно-роз’яснювальна кампанія розрахована  на громадян держав-членів НАТО та держав-партнерів НАТО, повідомляє Держкомтелерадіо. Її мета –«формування позитивного ставлення до України як до держави, що має з державами-членами НАТО спільні демократичні цінності».

Також, згідно з планом, мають бути проведені два загальнонаціональні кількісні соціологічні дослідження, за результатами яких визначатимуться подальші заходи з інформування українців про НАТО про євроатлантичний курс України.

Планом заходів з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, зокрема, передбачено проведення трьох інформаційних кампаній.

Перша буде присвячена успішним практикам з впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя українців та історіям успіху українського бізнесу, науки, культури, громадських ініціатив у Європі. Друга інформуватиме громадян України про   результати впровадження реформ та інституційних перетворень в Україні як складової євроінтеграційного процесу у різних сферах: енергетики, інфраструктури, цифрового ринку, торгівлі та митних питаннях тощо. Третя інформаційна кампанія розрахована на громадян держав-членів ЄС, а також української громади за кордоном і висвітлюватиме переваги співпраці України з ЄС, інформує Держкомтелерадіо.

У рамках кампаній також заплановано виготовлення інформаційної, аудіовізуальної, друкованої продукції та розміщення її в ефірі загальнонаціональних та регіональних теле- та радіоканалів, в інтернеті, громадських місцях, закладах освіти.

Протягом року також планується висвітлювати стан виконання заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, а в обласних центрах для підвищення рівня поінформованості громадян про європейські цінності провести Дні культури країн ЄС. Крім того, планом передбачено організація та проведення прес-турів, освітніх та інтерактивних заходів для студентської молоді і молодіжних громадських організацій.

Реалізація обох розпоряджень Кабміну здійснюватиметься за рахунок держбюджету, повідомляє Держкомтелерадіо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY