Кабмін схвалив програму інформування громадськості щодо вступу України в НАТО

Кабмін схвалив програму інформування громадськості щодо вступу України в НАТО

1 Жовтня 2020
2229
1 Жовтня 2020
14:48

Кабмін схвалив програму інформування громадськості щодо вступу України в НАТО

2229
Програма має покращити комунікації та протидіяти поширенню дезінформації, яка спрямована на дискредитацію НАТО та підрив нацбезпеки.
Кабмін схвалив програму інформування громадськості щодо вступу України в НАТО
Кабмін схвалив програму інформування громадськості щодо вступу України в НАТО

Кабінет Міністрів України 30 вересня затвердив програму на 2020 рік щодо інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомив Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

План Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки розробили Держкомтелерадіо та Міністерство культури та інформаційної політики.

«Суспільна підтримка курсу на євроатлантичну інтеграцію є нестійкою через неналежний рівень поінформованості щодо НАТО. За такої ситуації масова суспільна свідомість є вразливою до різноманітних маніпуляцій, внутрішніх і зовнішніх впливів», – йдеться в пояснювальній записці.

Ця програма передбачає:

  • проведення інформаційно-роз’яснювальних кампаній про зміцнення обороноздатності України за підтримки НАТО;
  • реформування сектору безпеки та оборони на прикладах впровадження стандартів та принципів НАТО;
  • невійськову співпрацю Україна-НАТО;
    проведення низки тематичних заходів – лекцій, уроків, диспутів, конкурсів творчих робіт, інформаційних марафонів тощо.

Ці заходи мають покращити комунікації та протидіяти поширенню дезінформації, яка спрямована на дискредитацію НАТО та підрив національної безпеки. Реалізовувати програму мають центральні та обласні органи виконавчої влади, Київська міська держадміністрації в співпраці з громадськими організаціями.  

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року уряд схвалив розроблену Держкомтелерадіо Державну програму інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки.

30 січня 2019 року Кабмін затвердив план заходів на 2019 рік щодо комунікацій у сфері європейської інтеграції, а також щодо вдосконалення інформування українців з питань євроатлантичної інтеграції України. 

Планом заходів з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, зокрема, передбачено проведення трьох інформаційних кампаній.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2229
Читайте також
28.09.2019 11:45
Борис Бахтєєв
«Детектор медіа»
2 631
14.09.2019 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду