Кабмін затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

Кабмін затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

15 Квітня 2021
1872
15 Квітня 2021
08:58

Кабмін затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

1872
У межах роз’яснювальної кампанії про основні європейські цінності хочуть виготовити аудіовізуальну та друковану продукцію й розмістити її в ефірі телеканалів, радіо, соцмережах та в форматі реклами.
Кабмін затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції
Кабмін затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

Кабінет Міністрів України 14 квітня затвердив план заходів на 2021 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018–2021 роки, розроблений Міністерством культури та інформаційної політики. Про це повідомив Мінкульт.

«Українці мають розуміти, що прагнення до ЄС — це не тільки економічна спроможність і підвищення рівня життя, а й наслідування європейських цінностей та ментальності. Дана стратегія спрямована всебічно поінформувати населення про європейську інтеграцію і її вплив на Україну. Ми маємо бути обізнані про напрямок, яким рухаємося», – пояснив міністр культури Олександр Ткаченко.

План передбачає низку заходів для підвищення рівня поінформованості громадян України про європейські цінності та стандарти. Зокрема, планують провести роз’яснювальну кампанію про основні європейські цінності та їх значення для побудови успішної європейської держави, зв’язок між реформами, виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та позитивними змінами в житті громадян нашої країни. У межах кампанії також хочуть виготовити аудіовізуальну, друковану продукцію та розмістити її в ефірі загальнонаціональних теле- та радіоканалів, в інтернеті, зокрема – у соціальних мережах, громадських місцях у форматі внутрішньої та зовнішньої реклами.

Для формування у молоді усвідомленої підтримки курсу європейської інтеграції заплановано:

  • регулярне інформування через веб-ресурси та соціальні мережі про європейські цінності з використанням інтерактивних форматів;
  • проведення тематичних заходів (лекцій, уроків, конкурсів, екскурсій, вікторин, флеш-мобів та ін.) для пропагування європейських цінностей;
  • продовження навчального курсу з питань європейської інтеграції України для учнів закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року уряд схвалив розроблену Держкомтелерадіо Державну програму інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки.

30 січня 2019 року Кабмін затвердив план заходів на 2019 рік щодо комунікацій у сфері європейської інтеграції, а також щодо вдосконалення інформування українців з питань євроатлантичної інтеграції України. 

Планом заходів з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, зокрема, передбачено проведення трьох інформаційних кампаній.

21 грудня 2020 року в Україні  запустили інформаційну урядову кампанію «EUКраїна», метою якої є підвищити обізнаність щодо переваг євроінтеграції та продемонструвати європейські цінності на прикладах щоденного життя українців. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Читайте також
14.09.2019 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду