Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»

Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»

8 Грудня 2018
4364
8 Грудня 2018
11:57

Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»

4364
Як з'ясував канал, кіпріотки Єлена Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну керують офшорами, яким належать російський «Промсвязьбанк», а також ТОВ «Наша Прага» (юридична особа телеканалу «Максі-ТВ», на місці якого з'явився канал «Наш»).
Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»
Канал «24» дослідив зв'язок між каналом «Наш» і російським «Промсвязьбанком»

Про це йдеться в розслідуванні каналу «24».

Як відомо, 7 листопада в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш». Канал розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

При цьому, за даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Наша Прага» змінило власника – ним стала кіпрська компанія Demosena Investments Ltd. (згідно витягу з держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань). Кінцевим бенефіціаром ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв - батько нардепа Євгена Мураєва, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

На думку журналістів каналу «24», саме канал «Наш» доводить зв'язок Мураєва із Росією.

Офшор Demosena Investments Ltd. управляється двома громадянками Кіпру - Єленою Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну. Вони керують ще одним офшором - Bimersano Services Ltd., про це свідчить інформація з порталу відкритих даних OpenCorporates. Цьому офшору належить 9,96% акцій російського банку «Промсвязьбанк».

«Саме в цей період, коли офшор ставав власником "Промсвязьбанку", уряд Росії визначив "Промсвязьбанк", як опорний банк для здійснення операцій за державним оборонним замовленням і великими державними контрактами. Ще раз: "Промсвязьбанк" обслуговує всі фінансові операції Міністерства оборони», - йдеться в розслідуванні каналу.

За словами представника ГО «Оберега» Вадима Лабаса, кіпріотки Єлена Папахрістодулу Псінтру та Зої Іоанну є ще і власниками офшору, якому належить російський банк: обидві зробили по 500 євро внеску у статутний фонд компанії.

«Отже, обидві ці особи мають безпосередній зв'язок із фінансовими операціями російського Міноборони», – наголосив він.

Нагадаємо, що 6 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Також Нацрада відмовила в переоформленні ліцензії компанії, яка б узаконила переформатування каналу. Компанія оскаржуватиме рішення Нацради в суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4364
Читайте також
14.11.2018 12:51
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 905
25.10.2018 15:40
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 886
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду